Dansk filmhit vinder kæmpe pris: Første gang i 32 år

Foto: Shutterstock. com

Thomas Vinterberg må i den grad siges at have ramt plet med filmen ‘DRUK’

Ikke nok med den store kommercielle succes i Danmark, hvor DRUK på kort tid blev den mest solgte film i dansk filmhistorie, blev filmen med stjernerne Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang nomineret til intet mindre end to oscars. 

Læs også

Legalisering af marihuana på vej? 'Fungerede bemærkelsesværdigt godt'

Det er altid spændende når danske film, skuespillere, instruktører eller lignende har mulighed for at hive den gyldne pris med hjem til Danmark, og eftersom DRUK er nomineret til hele to priser, lever håbet i højeste grad. 

Ikke nok med at filmen, den 25. april, har mulighed for at vinde prisen som bedste udenlandske film, så er manden bag det hele, Thomas Vinterberg, ligeledes nomineret til prisen som bedste instruktør. 

Internationale priser behøver Vinterberg dog ikke at kigge langt efter. 

Sådan en er nemlig lige landet i skødet på den fantastiske instruktør. 

Søndag aften vandt DRUK nemlig det britiske svar på oscar-prisen, BAFTA-prisen, for årets bedste udenlandske film, hvilket er en ære ingen danske film har modtaget i 32 år - det skriver SE og HØR

Vinterberg og hans slæng var ikke engang de eneste danskere der modtog priser søndag aften. 

Også den danske klipper Mikkel E.G. modtog prisen for bedste filmklipning, i forbindelse med sit arbejde med filmen ‘Sounds of Metal’.

Man skal hverken tage glæder eller sorger på forskud, men hvis BAFTA-uddelingerne er et tegn på hvad vi kan forvente os af Oscar-showet den 25 april, tegner der sig et helt ekstremt positivt billede for dansk film, og de mennesker der udfolder sig kreativt indenfor dette univers.

Læs også

Eksperter forventer eksplosion i antal smittede med kønssygdomme

 

 

 

Dagens Gossip