Dansk parterapeut: Gør din mand dette, kan han have en affære

Er du opmærksom på det?

Sexolog og parterapeut Maj Wismann har haft mange par igennem sin praksis.

Derfor ved hun også en ting eller to om, hvilke tegn på utroskab, man kan være opmærksom på.

En “sund” utro partner - som altså ikke er psykopat eller noget i den dur - er ofte ikke i stand til at skjule alt hele tiden. Derfor opstår der små huller i forklaringer og aspekter af adfærden, som afslører, at de har gang i noget andet.

Maj Wismanns klienter er primært kvinder, og mange af dem har oplevet, at deres mandlige kærester eller ægtefæller har været dem utro. Derfor skriver hun om typiske tegn på, at mænd har en affære.

Tegnene er blandt andet:

1. Går pludselig op i sit udseende
Går din mand pludselig mere op i sit udseende, køber nyt tøj, sætter håret og går voldsomt op i eksempelvis intimbarbering, kan det være et tegn på, at der er ugler i mosen.

Læs også

Dette sker med kroppen, når man ikke onanerer i 700 dage

Det kan tyde på, at der er andre, som skal imponeres ud over dig, og som han har lyst til at gøre sig lækker og attraktiv over for.

2. Bliver nemt fornærmet
Han beskylder dig for at beskylde ham for “noget”. 

Har man gang i noget, der er forkert, har man kronisk dårlig samvittighed og skammer sig. Det kan føre til, at en partner, som er utro, begynder at mistænke sin partner for at være utro eller måske endda udvise tegn på jalousi.

Tingene bliver sat på spidsen og vendt om, og du vil stå med en følelse af forvirring omkring, hvad der sker.

3. Elektroniske vaner ændrer sig
Facebook, mails, sms’er og telefonopkald. Det er i dag ret nemt at holde liv i en affære gennem elektronisk kommunikation. 

Måske gemmer han telefonen væk eller lægger den pludselig med skærmen nedad, hvor den får altid lå fremme med skærmen opad. Måske kommer der mange opkald, som pludselig skal tages i enerum, hvor han før bare gik ud i køkkenet i fem minutter.

4. Ændrede vaner i hverdagen
De fleste mennesker har den samme dagsrytme. Hvis hans vaner pludselig ændrer sig uden nogen synderlig grund, kan der være en affære i spil.

Døgnet har kun 24 timer. Så uanset hvordan man vender og drejer det, må man ændre på sine vaner for at få den til at passe ind i kalenderen. Derfor kan man opleve, at der pludselig sker ændringer i hverdagsstrukturen.

Læs også

Mand beder hustru om at sende frække billeder - hun svarer med dette undertøjsbillede

Det kan være, at han tager tidligere af sted på arbejde, kommer senere hjem eller pludselig har mange møder om aftenen.

5. Du bliver ikke prioriteret
De aftaler, du har med din partner, bliver udskudt, ændret eller skal hurtigt afvikles, så han kan komme videre.

- Den følelseskolde sociopat ville stadig tage af sted til mødet, selvom elskerinden havde aflyst det, for at det ikke skulle vække mistanke, hvorimod en småforvirret og skyldbetynget partner ofte vil virke forvirret og rundt på gulvet, hvis en aftaler laves om i tide og utide. Du kan derfor opleve forvirring omkring, hvornår der egentligt er aftaler eller ej, lyder det fra Maj Wismann.

6. Hans forklaringer hænger ikke sammen
Og hans undskyldninger er dårlige. Med ændret struktur i hverdagen i hjemmet og møder i tide og utide, kan der nemt følge mærkelige søforklaringer, hvis din mand eller kæreste ser nogen ved siden af.

Forklaringerne hænger ikke sammen, fordi det er løgn, og han formentlig ikke kan huske, hvad han allerede har løjet om.

7. Han taler konstant om det samme menneske
Der findes to strategier til at skjule en afføre. Den ene er ikke at nævne personen, man har den med overhovedet. Den anden er at forsøge at legalisere sin fascination af elskerinden ved at tale om hende konstant.

I bund og grund er det rigtig ondskabsfuldt. Ens intetanende partner bliver involveret i det menneske, som kæresten eller manden har følelser og sex med. Det har Maj Wismann oplevet flere gange i sin praksis.

Læs også

Det fortæller din blowjob-stil om din personlighed

- En oplevelse, der gør utroskaben betydelig svære at heale, når den opdages, hvis det er det, man ønsker, da man jo har lagt et lag mere på tillidsbruddet og faktisk involveret sin partner, ganske uvidende, i den utroskab man har kørende og i det menneske, man har utroskaben kørende med!, siger hun.

8. Engagementet i parforholdet og familien ændrer sig
Fravær - fysisk og mentalt - fra familie og parforhold kan være et tegn på, at ens partner lægger sin energi et andet sted. Men i mange tilfælde sker der præcis det modsatte.

Måske kæmper han for at slippe affæren og finde ind til familien og kærligheden igen og forsøger derfor reelt at gøre en indsats. Andre har dårlig samvittighed og forsøger at kompensere for ugerningen - eller forsøger at skjule affæren.

- Så det kan altså gå begge veje! Og det du skal være opmærksom på her er generelle ændringer, der svinger meget ud i den ene eller anden retning. Vi mennesker ændrer ikke adfærd uden grund. Det er i hvert tilfælde yderst sjældent. Så hvis din partner pludselig er meget fraværende eller meget nærværende så vær obs, siger Maj Wismann.

9. Han får pludselig nye interesser
Det hyppigste tegn på utroskab, som Maj Wimann ser i sin praksis, er, at partneren pludselig begynder at gå op i nye interesser, som lader til at komme ud af det blå.

Læs også

 

Der behøver ikke være noget galt i, at han begynder at gå til fodbold eller fægtning. Men har han aldrig før talt om sin interesse for det, kan det tyde på ny inspiration ude fra. Det kan være en indikation på, at der er noget på spil, som ikke plejer at være der.

Nyttig viden om parforhold

Stil et af disse 15 spørgsmål til din partner og tænd ham med det samme - Hvis man bare havde vidst, at det bare kræver et simpelt lille spørgsmål.

20 tidlige tegn på din partner er utro - Er din partner pludselig begyndt at arbejde til langt ud på aftenen eller kommer han eller hun hjem med gaver til dig uden grund? Måske er det et tegn på utroskab.

Sådan kan du se om din partner elsker dig - Hvis du har en partner, er du forhåbentlig ikke i tvivl om, at han eller hun elsker dig. Men sommetider kan tvivlen alligevel komme snigende i selv det mest velfungerende parforhold. Her er en række tegn på, at din partner elsker dig.

Derfor græder din partner efter sex - Hvis din partner fælder en tåre eller to, lige efter I har haft samleje, behøver du ikke nødvendigvis at være bekymret for ham eller hende.

 

Dagens Gossip