Det ligner en helt almindelig container - men bare vent til du ser den indeni

Foto: Ritzau

Det er ikke hvilken som helst container.

Måske har du set den før. 

Den var nemlig et fast inventar under hele Roskilde Festival, da det løb af stablen i 2022. 

Her var det den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes, som låste sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 22 specielt inviterede musikere - og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. 

Og nu står det sort på hvidt, at du kan opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK fra den 10. februar. 

Sådan lyder meldingen fra RAGNAROCK i en pressemeddelelse.  

Containeren landede i Café RAGNAROCKs gårdrum en kølig dag i januar. 

Og lige om hjørnet er den igen fyldt med musikalsk energi og fetivalmagi. 

Der det hele startede 

Det var sen aften på Roskilde Festival 2022, og Noah Rosanes og hans hold af skiftende gæstemusikere spillede på tredje døgn i en container med glas i den ene væg, placeret midt i festivalens inferno af musik og mennesker. 

”Nu skal vi simpelthen have publikum som kor”, udbrød Noah Rosanes og lempede en mikrofon ud til de nærmeste festivalgæster, der dansede med ude foran glasruden. Kort efter sang flokken opstemt med på ”na-na-na”-kor, og kom i samme nu til at blive en meget aktiv del af det fælles musikalske værk, UNIFY. 

Situationen er helt karakteristisk for det musikalske projekt, som Noah Rosanes - i samarbejde med kunstnere som Mattias Kolstrup, Rebecca Lou og 20 andre særligt inviterede kunstnere - kastede sig ud i under festivalen. 

”Målet med projektet UNIFY var at skabe et fælles musikalsk værk, hvor diversitet var i førersædet. Men også at eksperimentere med selve måden, man skaber musik. Ved at jeg udstillede mig selv 24 timer i døgnet i et glasstudie, opstod en helt speciel energi, på en helt anden måde end i et normalt studie," fortæller Noah Rosanes. 

"Energien og oplevelsen gik begge veje, publikum kunne opleve sangene blive skabt, og musikerne blev inspireret af publikum, som flere gange blev involveret og kom med musikalske forslag, mens musikken blev til.” 

I lyd og levende billeder

Siden den flere døgn lange indspilning på festivalpladsen er UNIFY blevet til et egentlig album, som Noah Rosanes planlægger at udgive til marts. Men UNIFY er et værk, der vinder ved, at man oplever det med flere sanser. Ud over lyd og musik er der også blevet optaget flere timers video og taget hundredevis af billeder, der dokumenterer hele tilblivelsen af UNIFY som et kollektivt værk. 

Noah Rosanes og RAGNAROCK er nu gået sammen om at lade publikum få den fulde oplevelse af UNIFY. Med udgangspunkt i de mange timers film og billeder har Noah Rosanes skabt en visuel side til hvert af UNIFYs ti numre. Og nu bliver det muligt for RAGNAROCKS gæster at opleve eller genopleve UNIFY i både lyd og levende billeder i det selv samme mobile containerstudie, som det hele blev til i. 

Som en autentisk bid af Roskilde Festival

”UNIFY er et udtryk for den kollektive spontanitet, der opstår, når man samler flere end 100.000 mennesker til Roskilde Festival. Energien og festivalens værdier er blevet til et kunstværk, og ligesom festivalen er UNIFY et bombardement af sanserne. Det er helt unikt, at vi kan gøre UNIFY til mere end lyd og vise det som en kunstinstallation i containerstudiet - som en autentisk bid af festivalen” fortæller RAGNAROCKs museumsinspektør Rasmus Rosenørn. 

”Museumsgæsterne kan i forvejen opleve vores store særudstilling om 50 år med Roskilde Festival, og nu lægger vi så endnu et lag på den oplevelse,” forklarer han. 

Du kan læse hvem kunstnerne i UNIFY er ved at trykke her

Albummet UNIFY udkommer i løbet af marts 2023. 

UNIFY på RAGNAROCK åbner fredag den 10. februar og kan opleves i museets udendørs caféområde. Der er gratis adgang til installationen. 

UNIFY og resten af særudstillingen om 50 år med Roskilde Festival kan opleves på RAGNAROCK frem til efteråret 2023. 

Pressen er velkommen til en uformel åbningsevent fredag den 10. februar kl. 15-16.

Herunder kan du se containeren indeni: 

Foto: Ritzau

 

Læs også

Efter pludselig indlæggelse: Nu melder Jim Lyngvild ud

 

 

Dagens Gossip