Han er kendt som hele Danmarks tv-tømrer og er frontfigur i det populære DR-program 'I hus til halsen'.
Som nyudnævnt ambassadør for Ungdomsringen vil Dennis Lindequist bruge sin stemme og store erfaring til at inspirere flere unge til at se muligheder fremfor begrænsninger.
Og så har han et særligt budskab med sig i sin nye ambassadør-værktøjskasse.
Det oplyser Ungdomsringen i en pressemeddelelse.
”Da jeg var ung, havde jeg tre fritidsjob, breakdancede og hang ud i ungdomsklubben i Odense. Jeg har altid haft fart på,” fortæller Dennis, der udover at være TV-vært i dag driver sit eget tømrerfirma, et ejendomsselskab og et firma, der laver tv- og reklameopgaver.
For Dennis handler ambassadørrollen først og fremmest om at give noget tilbage til den brede skare af unge, han møder til dagligt og som vært på DR:
”Jeg vil gerne slå et slag for, at flere unge får muligheden for at finde ud af, hvad de er gode til. Vi mangler iværksættere og faglærte i Danmark. En del af forklaringen på det tror jeg er, at vi mangler fokus på de arenaer, hvor unge selv finder ud af, hvad de kan. Fritidslivet kan være en af nøglerne til, at flere unge begynder at se deres styrker fremfor at fokusere på alt det negative.”
Spørger du Dennis, skal vi som samfund være bedre til at fortælle historien om, at der ikke er én rigtig vej i livet. Selv gik han direkte i tømrerlære efter 9. klasse og har ikke set sig tilbage siden:
”Jeg er et spejl på, at livet kan byde på meget andet, end man lige tror. At tage tømreruddannelsen, har betydet alt for mig og gjort, at jeg er kommet dertil, hvor jeg er i dag.”
Flere vigtige faktorer
Men det er ikke gjort med uddannelse alene, mener Dennis.
Selvom det er et samfundsansvar at få fortalt den gode historie om, at der er andre veje at gå end de mere boglige, er det også vigtigt, at børn og unge er en el af et fællesskab, hvor de lærer at danne relationer og snakke med alle mennesker:
”Ligesom det garanteret er i dag, gik jeg også i klub sammen med unge, der var både ældre, yngre og på mange måder anderledes end mig. Men jeg tror, at min evne til at kunne skabe relationer og tale med alle i dag, bl.a. kommer fra min tid i klubben. Jeg blev ikke kun klogere på mig selv, men også på alle de forskellige måder, du kan være ung på. Det tror jeg, har været med til at give mig en naturlig respekt og nysgerrighed over for mennesker, som ikke nødvendigvis ligner mig selv”
Med sig i sin nye ambassadør-værktøjskasse har Dennis også et særligt budskab til unge. For ham handler fritidslivet netop om at komme ud, være til stede og mærke fællesskabet i praksis.
“Det starter med at løfte blikket. Kig op! Få øjenkontakt med de mennesker, der er omkring dig,” siger han og fortsætter:
”Vi bruger så meget tid på at kigge ned – på telefoner, på os selv, på alt det, vi ikke føler, vi er. Men det er i mødet med andre, at vi virkelig finder ud af, hvem vi er. Det er i klubben, på værkstedet eller der, hvor man er sammen med andre i virkeligheden, at man opdager nye sider af sig selv.”