Efter omtalt dokumentar: Nu tager Remee bladet fra munden

Kamille Isaksen

3 uger siden

|

20/06/2024
Underholdning
Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Endnu en kendis har været ude og snakke om den omtalte dokumentar.

Dagens topnyheder

Gennem det seneste stykke tid, har både TV 2 og DR været ude med banebrydende dokumentarer.

TV 2's omtalte dokumentar 'Den sorte svane' fik en masse opmærksomhed, men også DR's dokumentar 'Sexisme i musikbranchen' har trukket en masse overskrifter.

Flere danske kendisser har været ude og sætte ord på dokumentaren, og nu har endnu en kendt person taget bladet fra munden.

Forleden deltog Remee i Thornicos årlige fest.

Selvom aftenen stod i festens tegn, så tog den tidligere 'X Factor'-dommer sig alligevel tid til at sætte et par ord på DR's nye dokumentar 'Sexisme i musikbranchen'.

Det gjorde han over for B.T.

Dokumentaren belyser grænseoverskridende opførsel fra prominente skikkelser som Martin Brygmann og Claes Antonsen. Ingen af de to navne bliver nævnt i dokumentaren, men de har selv bekræftet, at deres involvering på sociale medier. Remee, der selv har haft meget med branchen at gøre, udtalte, at han er overrasket over, at det først bliver italesat nu:

"Jeg er måske lidt mere overrasket over, at det har taget så mange år at italesætte, end at jeg er overrasket over fænomenet. Måske er det også meget en ældre generation, der kører en anden jargon og synes, at nogle andre ting er sjove, men det er også en ny ting, vi skal finde ud af, for hvor er grænsen så?", lød det.

"Folk kan være nogle røvhuller"

Dokumentarens anonymisering af Martin Brygmann og Claes Antonsen skyldtes kvindernes ønske om at fokusere på det strukturelle problem frem for enkeltpersoner.

Remee påpegede, at det kan være farligt bare at skyde alt skylden på én person.

'X-Factor'-dommeren håber på en bredere dialog om, hvorfor sådanne kulturer får lov til at eksistere og blomstre, og hvorfor ingen har talt imod dem tidligere.

Remee fortalte derudover, at han har set flere eksempler på, at folk kan opføre sig råddent:

"Men jeg har ejet natklubber, jeg har været i musikbranchen, jeg har været i underholdningsbranchen, jeg har været i tv-branchen, jeg har været i alle mulige forskellige brancher, og man ser jo mange forskellige eksempler på, at folk kan være nogle røvhuller."