Efter omtalt DR-dokumentar: Nu tager Sofie Linde bladet fra munden

Kamille Isaksen

1 uge siden

|

11/06/2024
Underholdning
Foto: Foto: ricochet64 - Shutterstock.com / Pressefoto
Foto: Foto: ricochet64 - Shutterstock.com / Pressefoto
Sofie Linde bryder tavsheden.

Dagens topnyheder

Debatten om sexisme har igen fået nyt liv i Danmark, denne gang med udgangspunkt i DR's nyligt udgivne dokumentar "Sexisme i musikbranchen". Dokumentaren, som blev offentliggjort mandag, kaster lys over de udfordringer, som kvindelige musikere står overfor i en kultur præget af grænseoverskridende og sexistisk adfærd. 

Selvom der i dokumentaren ikke er nævnt nogle navne, så er det kommet frem, at en af de omtalte mænd er den anerkendte skuespiller Martin Brygmann.

Sofie Linde er en af de største kvindelige stemmer inden for MeToo-debatten i Danmark, efter hun i 2020 satte fokus på sexisme i mediebranchen med sin opsigtsvækkende tale ved Zulu Comedy Galla. 

Netop derfor ved alle, at dette emne er et, som ligger Sofie Linde nær, og nu bryder hun også tavsheden i et opslag på Instagram.

De fleste kender nok svaret

I et opslag på Instagram deler Sofie Linde sine tanker om den seneste dokumentar. Hun udtrykker sin klare holdning mod alle former for krænkende adfærd og understreger vigtigheden af at tage et opgør med fortidens handlinger for at skabe en bedre fremtid. "Mange vil gerne vide, hvad jeg tænker ovenpå DR-dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen'. Jeg tænker, at de fleste af jer nok kender svaret," skriver Linde og fortsætter:

"Min generelle holdning er, at jeg bakker op om, at grænseoverskridende adfærd skal høre fortiden til, og det er derfor vigtigt at se tilbage, for at vi kan bevæge os fremad. Og jeg tager naturligvis stærk afstand til alle former for krænkende adfærd - i tv-branchen, i musikbranchen og i alle andre brancher."

Sofie Linde understreger, at ingen er hævet over god opførsel, uanset deres status eller position. Hun udtrykker også sin støtte til dem, der har delt deres oplevelser, og opfordrer til, at vi behandler hinanden med respekt og værdighed.

Tæt relation til Brygmann

Sofie Linde har et tæt forhold til Frida Brygmann, som er datter af Martin Brygmann. Sammen laver de podcasten "Voxen". 

Frida Brygmann har dog valgt ikke at kommentere på dokumentaren og har bedt om respekt for sin beslutning via en story på Instagram.

Du kan se hele Sofie Lindes opslag her: