Fuld fart frem: Sådan har du ikke set Dronning Margrethe før

Foto: Royalportraits Europe/Ritzau Scanpix

Lørdag kunne dronning Margrethe i en alder af 82 år fejre, at hun har været Danmarks regent i 50 år.

Dronning Margrethe har haft en begivenhedsrig lørdag. En del af dagen blev nemlig tilbragt i Tivoli i København, hvor hun blev budt velkommen af såvel Pjerrot, Harlekin, Columbine som balletbørn.

Læs også

21-årig død i tragisk ulykke

Hertil fik hun også mulighed for at opleve Tivoli-Garden opføre sin nykomponerede march på første hånd.

Besøget i Tivoli var dog ikke blot en tilfældig fornøjelse. Derimod skete besøget på baggrund af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum.

Dronning Margrethe overtog nemlig rollen som Danmarks regent efter sin fars død den 14. januar 1972. Det gjorde hende også til den første kvindelige monark i Danmark siden Margrete 1.

Til trods for, at dronning Margrethe har været den danske regent i 50 år, er hun dog ikke den monark, der har den længste regeringstid. Hun er derimod fortsat overgået af Christian 4., der var konge af Danmark og Norge fra 1588 til 1648.

I løbet af dagen i Tivoli fik dronningen blandt andet mulighed for at se en udstilling af kostumer fra de mange balletter, hun selv har været med til at lave kostumer til. Det omfatter bl.a. 'Den standhaftige Tinsoldat', 'Snedronningen' og 'Fyrtøjet'.

Det blev dog ikke begrænset til at se nærmere på kostumerne. Dronningen fik også æren af at overvære en forestilling, der bød på uddrag fra en række af de balletter, hvor disse kostumer har været med.

Det hele skulle dog ikke drejer sig om kostumer, balletter og scenografi. Den 82-årige dronning fandt nemlig også tid til at tage sig en tur i rutsjebanen, hvor hun fik selskab af Tivoli-direktør Susanne Mørch Koch.

Hvad der var særligt bemærkelsesværdigt i forbindelse med rutsjebaneturen var, at den lyserøde hat, som dronning Margrethe havde iført sig, blev siddende på under hele turen.

Læs også

Mere end 80.000 danskere har skrevet under: Benzin og diesel skal koste under 10 kroner

Lørdag aften var dronning Margrethe desuden tilbage i Tivoli, hvor hun fik selskab af andre medlemmer af den kongelige familie. Her skulle de nemlig overvære en særlig ballet, der blev opført af dansere, der var blevet fløjet ind fra hele verden.

 

Dagens Gossip