9 grunde til, at du skal date en murer

Skrevet af Kirstine Petersen

394 uger siden

|

27/10/2016
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Over 800.000 danskere har set reklamen, der skal rekruttere murere til faget. Det kan godt være, der er fordele ved at blive murer - men der er også fordele ved at date en... Se, hvilke, her:

Dagens topnyheder

Denne uge skaber en reklame fra Københavns Murerlaug debat på især de sociale medier, fordi den med hastagget #Blivmurer forsøger at rekruttere flere folk til faget.

Debatten kommer blandt andet af de kønsstereotyper og fordomme, kritikere mener, filmen viser – blandt andet en række letpåklædte damer, der falder i svime over en stor, stærk murersvend.

Sexisme eller ej, så er der masser af gode grunde til at hylde murerne – og ikke mindst date en håndværker, der har styr på sine sten. Vi nævner i flæng følgende grunde:

1) Han er veltrænet
Det giver jo sig selv, at når man(d) slæber rundt på store sten og spande med mørtel hele og halve arbejdsdage, ja så kvitteres det hårde slid med muskler i arme, ryg og baller. Selv tak:

Foto: Shutterstock

Derfor er det i øvrigt ikke overraskende, at den danske murer Morten Nielsen har en nebengeschäft som model for mærkerne Thom Browne, Armani og Calvin Klein. Murerfaget er gratis styrketræning, om man vil, og selv i en høj alder, får du derfor en veltrænet mand, du kan øjenbolle dagligt, hvis du dater en murer. Haps haps. 

2) Han har lært at bestille noget
… og ofte fra en ung alder. Bare uddannelsen i sig selv tager i dag omkring fire år. Det kræver med andre ord slid og vedholdenhed at blive færdiguddannet murer. Kvaliteter, du ikke går helt galt i byen med, hvis du søger en god date og fremtidig partner.

3) Han står naturligvis klar med aftensmaden og er genial børnepasser
Jobbet kræver, at han står tidligt op for at klare opgaverne til tiden - og dermed har han også tidligt fri. Win-win:

Hvis du planlægger børn i fremtiden eller bare søger en en mand, der har fyraften tidligt (og derfor kan lave aftensmad til jer), eller bare er et A-menneske, så snup du dermed bare en murer, der kan tage morgenvagten med dig eller hygge med kaffe i sengen, før fanden får sko på og resten af verden står op.

4) Han er struktureret
En murer skal kunne læse en arbejdstegning og bygge et hus nøjagtigt efter tegningen – det kræver, at han tænker i helheder og arbejder struktureret - forestil dig, hvad netop de egenskaber kan gøre ved en madplan eller indkøbsseddel på sigt... I øvrigt ender du aldrig i en sitaution, hvor du står og mangler noget at skrive med - en murer har altid flere blyanter og kuglepenne på sig i sine mange lommer ;-)

5) Han inviterer til et frækt fælles bad
Tænk over det; hver dag kommer han hjem med snavsende arbejdsbukser og lidt støv i ansigtet = oplagt mulighed for at tage en langt, frækt eller bare dejligt bad med ham. 

6) Og.. han har styr på håndarbejdet
.. så at sige.

7) Og..
De hænder kan bruges til mange fornuftige ting - fx en massage, kyndigt udført af stærke håndværkerhænder. 

8) Han har styr på alt andet, der trænger til en kærlig hånd
Køber du en bolig, kan murer-daten til enhver tid støbe sokkel og gulv, fikse store dele af taget, pudse facaden og lægge nye fliser på badeværelset vægge eller gulvene. Gratis, ordentligt og hvidt. Dine dates er dermed godt givet ud (læs; du tjener pengene hjem igen på sigt, groft sagt). 

9) Han har god humor og et glimt i øjet
Fru Madsen skal kunne lide ham, når hun hyrer ham til jobbet, og "drengene" på byggepladsen skal kunne tage pis på ham i det daglige. Tager du en murer med på date, er der derfor en god chance for, at du får en date med en fyr, der har humor, selvtillid og vækker tillid (hos dig og evt. hans kommende "svigermor").

Scor du dermed roligt en murer - hvis ikke du er heldig allerede at have en derhjemme.