Har medført dyre konsekvenser for flere danskere: Nu efterlyser politiet gerningsmændene bag

Skrevet af Kamille Isaksen

13 uger siden

|

27/02/2024
Foto: Youtube / Politet
Foto: Youtube / Politet
Hvis du ved eller har set noget, bedes du kontakte politiet hurtigst muligt.

Dagens topnyheder

Østjyllands Politi står over for en usædvanlig bølge af tyverier, der har ramt bilister hårdt i flere aarhusianske bydele. I løbet af den seneste uge har politiet modtaget 38 nye anmeldelser om tyveri af bilers sidespejle, hvilket har ført til en intensiveret jagt på de skyldige. Disse tyverier har ikke kun ramt enkelte områder, men har spredt sig til Åbyhøj, Viby, Brabrand, Højbjerg, Risskov, og Tilst, hvilket har efterladt hundredvis af østjyske bilejere uden deres køretøjers sidespejle.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse

Vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen fra Østjyllands Politi beskriver situationen som en "decideret bølge af tyverier", hvor gerningsmændene specifikt har målrettet deres kriminelle aktiviteter mod de dyrere bilmærker. Disse sidespejle repræsenterer en værdi af flere tusinde kroner hver, hvilket gør tyverierne særligt følbare for ejerne.

Politiet har offentliggjort en række videoer og billeder i håb om at få borgernes hjælp til at identificere de maskerede gerningsmænd. Disse tyve arbejder ofte i grupper, iført rygsække, masker, handsker, og mørkt tøj, og bevæger sig rundt fra bil til bil, ofte på cykel. "Det kun tager tyvene nogle få sekunder at afmontere og klippe et sidespejl fri," forklarer Rasmussen, hvilket understreger tyvenes effektivitet og behovet for øget opmærksomhed fra borgernes side.