Har været skjult indtil nu: Nu er der nyt om “Den sorte svane”

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

14/06/2024
Underholdning
Foto: TV 2
Foto: TV 2
TV 2 vinder forbudssag i landsretten og fjerner derfor sløringen i dokumentaren.

Dagens topnyheder

Det er ved at være et par uger siden, at ‘Den sorte svane’ på TV 2 Play.

Vi var nok mange danskere, som sad chokeret tilbage efter at have set TV 2-dokumentaren. 

Det har chokeret mange at se, hvordan underverdenen tilsyneladende samarbejder med alt fra advokater til tilsyneladende lovlydige rigmænd.

Men nu viser det sig, at der er en vigtig karakter i dokumentaren, som danskerne ikke har set. I hvert fald ikke før nu.

Nu har en afgørelse i landsretten givet TV 2 grønt lys til at offentliggøre navn og billede på en tidligere anonymiseret person i dokumentarserien "Den sorte svane". 

Det skriver TV 2

Da "Den sorte svane" først blev vist for det danske publikum, var flere personer i dokumentaren anonymiseret for at beskytte deres identitet. Blandt disse var en juridisk rådgiver, som blev filmet med skjulte kameraer under en samtale med hovedpersonen Amira Smajic.

Landsrettens afgørelse

Torsdag aften kunne TV 2 nu offentliggøre både navn og billede af den pågældende rådgiver. Denne ændring sker efter landsretten besluttede at omstøde en tidligere kendelse fra byretten, som havde forbudt TV 2 at afsløre rådgiverens identitet. Retten i Odense mente i første omgang, at det ville være for stort et indgreb i hendes privatliv.

Den juridiske rådgiver, ved navn Juliett Kapello, blev optaget, mens hun diskuterede med Amira Smajic om mulighederne for at tjene betydelige beløb på bosteder for mennesker med autisme. Under samtalen nævner Kapello, at "Vi kan få 300.000 for autister per person. Det er hvide penge, som har så meget værdi," hvilket understreger sagens alvor.

Landsretten begrundede deres beslutning med, at optagelserne har en "meget væsentlig samfundsmæssig interesse". Denne betragtning vægtede tungere end hensynet til Juliett Kapellos privatliv, hvilket nu muliggør den fulde offentliggørelse.

I opslaget her, fra det sociale medie X, kan du se Juliett Kapello: