Hvilken farve øjne har du? Svaret vil fortælle meget om dig

Skrevet af Emil Martesen

6 uger siden

|

12/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvilken farve øjne har du?

Dagens topnyheder

Det er måske ikke noget du ligner tænker over, men farven på dine øjne kan fortælle meget mere om dig end du tror.

Farven på øjnene hos en person er nemlig et karakteristisk træk, som i visse tilfælde også er attraktivt. Det er også noget, der gør hver og en af os unik og speciel. Øjenfarven bestemmes af genetikken, og ifølge studier er nogle farver dominerende, mens andre er recessive.

Men ifølge en undersøgelse fra Örebro Universitet er øjenfarven også forbundet med vores personlighed. Faktisk mener forskerne, at hver farve svarer til specifikke psykologiske og adfærdsmæssige karakteristika. Undersøgelsen blev gennemført med 428 personer, og resultaterne er overraskende. Faktisk påvirkes vores øjenfarve af de samme gener, der udgør vores frontallapper.

I frontallappen ligger evnen til at organisere bevægelse og planlægge motorisk adfærd. Netop derfor ønsker forskerne at forstå, om der, baseret på øjenfarve, er gentagne adfærd, der påvirker vores personlighed.

Mørkebrune/sorte øjne

Hvis dine øjne falder indenfor denne nuance, dvs. mørkebrun næsten sort, betyder det, at du er en født leder. Forskellige undersøgelser har afsløret specifikke karaktertræk samt jeres tilbøjeligheder.

Faktisk er mørkebrun, næsten sort, meget sjælden, og det ser ud til, at folk med disse øjne er tilbøjelige til at vælge sportsgrene, hvor et objekt rammes, som for eksempel tennis. Disse personer viser sig at være mere charmerende og mystiske, og overordnet er de mere behagelige.

Grønne øjne

Hvis dine øjne er grønne, betyder det, at folk omkring dig ser dig som en forførende, attraktiv og samtidig mystisk person. Den grønne farve skyldes en balance af melanin, der gør blikket dominerende, som med brune øjne, men samtidig stærke og skarpe som blå øjne.

Den grønne farve skaber tillid hos andre mennesker, og det gør dem mere tilbøjelige til at betro sig til dig.

Grå øjne

Øjne, der almindeligvis betegnes som grå, er meget sjældne. Denne farve skyldes en variation af blå øjne. Intensiteten af farven varierer afhængigt af lyset, hvilket gør det svært at definere en personlighed baseret på øjenfarve.

Mørkegrå associeres med en tvetydig personlighed. Du er i stand til at ændre dig efter omstændighederne. Hvis lysegrå dominerer, betyder det, at du er meget empatisk og bekymrer dig om andre og er altid klar til at hjælpe.

Blå øjne

Dem med blå øjne har stor indre og fysisk styrke, selvom det ofte ikke opfattes. Folk dømmer dig ofte negativt, før de har mødt dig. Dette skyldes, at de ser den blå farve som svaghed eller generthed.

Men ifølge nogle undersøgelser identificeres folk med blå øjne som konkurrencedygtige og egoistiske. Ifølge en undersøgelse fra University of Pittsburgh, kan kvinder med blå øjne endda bedre tolerere smerte ved fødsel sammenlignet med kvinder med mørkere øjne.

Hasselbrune øje

Dine øjne er let foranderlige. Faktisk varierer farven afhængigt af lyset eller tidspunktet på dagen. Faktisk skyldes den hasselbrune farve en kombination af to forskellige farver: grøn og brun.

Dette gør dig unik, men samtidig svær at kategorisere som en personlighed. Faktisk er du en kombination af to forskellige personligheder, da du både er dominerende og forførende. Du er også mystisk, men samtidig også direkte.

Brune øjne

Hvis du har brune øjne, betyder det, at folk opfatter dig som loyal, respektfuld og venlig, men ikke underdanig. I er meget venlige, selvsikre og inspirerer tillid hos de mennesker omkring jer.

Ifølge en anden undersøgelse sover folk med brune øjne i gennemsnit to timer mindre end dem med lyse øjne. Derudover er jeres søvncyklus rigere og mere levende.