Journalistelever bliver undervist i Amalie'sk

Foto: Polfoto

Den er god nok. Den sprogligt udfordrede Amalie Szigethy blevet en del af undervisningen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hun er kendt for sine sproglige klovnerier. Alligevel har hun klaret cuttet og er kommet ind på journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Dog ikke som elev.

Amilie Szigethy er blevet en del af sprogundervisningen for kommende journalister. Reality-kendissen, der er kendt for vendinger som 'du ligner en russisk roulette' og 'Stina er en lille dræbermyg', bliver i øjeblikket brugt som eksempel på uforståeligt sprog. Og det er netop eksemplet med 'russisk roulette', der skal lære journalistspirerne at tøjle kilder, som snakker sort.

- Amalie er bare sjov, fordi hun er så voldsom i sit ævleri. Men i virkeligheden skal journalister kunne det samme, når de skal forstå Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen, forklarer forskningschef i sprog på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Michael Ejstrup, til Dagens.dk.

I klippet, som ligger på Youtube, langer Amilie Szigethy ud efter sin Paradise Hotel-rival, Stina.

- Stina, kan du godt lide at være klædt som en russisk roulette?, spørger hun.

Læs også

Amalie afslører detaljer om fødsel: Jeg vil ikke revne i røven

Michael Ejstrup bruger klippet i sin undervisning, fordi det, ifølge ham, er et eksempel på ekstrem volapyk.

- Man kan spille russisk roulette, men man kan ikke ligne russisk roulette. Det, Amalie siger, er noget forfærdeligt vrøvl, men det betyder ikke, at hun ikke mener noget med det, siger han.

Og det er her, journalisterne skal være skarpe.

- Hvis det, der bliver sagt, ikke giver nogen mening, skal journalister være dygtige til at finde den rette betydning. På den måde får kilden, der siger det, også en chance for at forklare, hvad det i virkeligheden er, han eller hun mener, siger Michael Ejstrup og uddyber:

- Det er træning i at forstå meningen i det, der bliver sagt, og trække en betydning ud af noget, der faktisk ikke har nogen betydning.

Læs også

Amalie afslører: Så mange aborter har jeg fået

Læs mere om det danske sprog her.

 

 

 

Dagens Gossip