Lærer opdager hjerteskærende besked, da han retter eksamensopgaver

Foto: Privat

Da en lærer er i færd med at oprette eksamensopgaver, er der især én opgave, der fanger hans opmærksomhed

En lærer har delt et billede på Facebook, der viser en eksamensopgave fra en af hans elever. Nederst på testen har eleven efterladt en besked, hvori han skriver, at han er villig til at tildele fem af sine point fra testen til en klassekammerat.

Den flotte gestus fra eleven, har fået opslaget til at gå viralt på det sociale medie, og rigtig mange roser eleven.

Læs også

Mor så Lurpak til 44 kroner: Laver nu sit eget smør for 3 kroner

Winston Lee, der er historielærer på Letcher County Central High School i Whitesburg, Kentucky, har delt det føromtalte billede med den følgende tekst:

"En af mine elever, en 'straight A'-elev, har tilbudt sine fem bonuspoint til nogen i nød. Hvem som helst. Tilbyder frit, hvad der retmæssigt er hans, som han selv har optjent, til enhver jævnaldrende, der kan have kæmpet med testen."

Da han udtalte sig til Good Morning America, gjorde han det klart, at han i sine 12 år som lærer aldrig før har oplevet at få en sådan anmodning fra en af sine elever.

"Jeg blev glædeligt overrasket. Han er en af de typer, der ofte udviser medfølelse og forståelse i klasseværelset," sagde han.

Efter at været gået viralt, har opslaget på Facebook fået mere end 76.000 likes og er blevet delt mere end 55.000 gange. Som sagt viser billedet på opslaget den besked, som den unavngivne elev efterlod i bunden af sin test.

"Hvis du kan, kan du så give mine bonuspoint til den, der scorer lavest?" skrev eleven på sin test.

Dagen inden testen, havde Winston lovet sine elever, at alle, der tog del i et eksamensspil, ville få fem bonuspoint til sin test. 

Eleven, der fik 94% i testen, ville have fået 99%, hvis han ikke havde givet dem væk. I stedet for at beholde den, blev de givet til en elev, som endte med at bestå testen, fordi hun fik de fem bonuspoint fra sin klassekammerat.

"Hun var virkelig taknemmelig, så det var fantastisk. Hun ved ikke, hvem der gav hende pointene," sagde Winston.

Winstons opslag på Facebook affødte en masse positive kommentarer, men der var dog også folk, der mente, at han ikke skulle have tildelt de fem bonuspoint til en elev, der ellers ikke ville have bestået sin test.

"Ikke alle er gode testtagere eller i en situation i hjemmet, der giver dem mulighed for at fokusere på at studere," sagde Winston, og påpegede, at Letcher County er en skole, der har flere elever, der bor i husstande med lav indkomst.

"Jeg har det godt med, at det hjalp denne elev fra 58 point til bestået. Vi ved ikke, hvad hendes situation kan have været," lød det også fra Winston, der tilføjede, at han var begejstret for, at elevens gavmildhed spredte medfølelse og venlighed til andre.

Læs også

Lidl med gode nyheder: Vild pris på Lurpak

 

 

Dagens Gossip