Lettet Hilda Heick har genvundet kontrollen efter angreb

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Det er en lettet Hilda Heick, der nu selv har haft mulighed for at dele et opslag.

For nylig har den 76-årige sangerinde Hilda Heick været udsat for et hackerangreb, hvor en ukendt person overtog kontrollen over hendes Instagram-profil og forsøgte at afpresse hende for et større beløb.

Hackeren misbrugte hendes profil ved at sende beskeder til hendes mange følgere og bad om hjælp til at købe kryptovalutaen Bitcoin, et tydeligt tegn på pengeafpresning.

Læs også

DMI med godt nyt i årets første sommerprognose

Hildas datter, Annette Heick, trådte hurtigt til og hjalp sin mor med at advare om hackingen og informerede folk om, at beskederne ikke kom fra Hilda selv. 

Efter en hård kamp med mange afsendte mails til Instagram er der nu gode nyheder for Hilda Heick. Hun har nemlig fået adgang til sin Instagram-konto igen og udtrykker stor lettelse og glæde over at have fået kontrollen tilbage. I en ny opdatering på sin genvundne Instagram-profil skriver hun:

"Kære venner. I dag er min Instagram igen kommet i mine hænder. Jeg er så lettet og glad."

Du kan se Hildas opslag her

Hilda Heick er både glad og lettet over, at hun har fået sin profil igen, men til Avisen.dk fortæller hun også, hvor ærgerlig hun er over, at nogen har misbrugt hendes navn til at sende beskeder.

"Jeg har virkelig haft det dårligt med, at andre sendte alt muligt ud i mit navn." fortæller hun til Avisen.dk

At genvinde kontrollen over kontoen har ikke været en let proces, men Hildas ihærdighed har lønnet sig. Hun mener, at sociale medieplatforme som Instagram og Facebook har en forpligtelse til at beskytte brugerne bedre mod sådanne angreb.

Det fortæller hun blandt andet til Se&Hør.

"Det er ubehageligt, at nogle bruger ens navn til at genere andre. Og derfor mener jeg også, at både Instagram og Facebook har en forpligtelse til at beskytte os meget mere."

Læs også

3 uger efter Leos død: Nu bryder Sussi tavsheden

 

 

Dagens Gossip