Lørdag løb han med flest stemmer fra danskerne uden at vinde: Nu sætter Basim ord på episoden

Skrevet af Kamille Isaksen

19/02/2024
Foto: Pressefoto/ Universal Music
Foto: Pressefoto/ Universal Music
Selvom Basim var den artist, som fik flest stemmer fra danskerne, endte han alligevel ikke med at løbe med sejren.

Dagens topnyheder

Lørdag aften var Basim til at finde på den store scene, da han deltog i dette års Melodi Grand Prix. 

Her bidrog han med nummeret “Johnny”, som tog de danske seere med storm. 

Basim og nummeret “Johnny” endte med en andenplads på trods af at have modtaget det højeste antal stemmer fra seerne. 

Netop dette har medført en vis utilfredshed hos sangeren, som har en blandet følelse med det hele. Dette skyldes, at han på den ene måde føler, at han har vundet samtidig med, at han føler sig snydt. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Sangen opnåede stor anerkendelse blandt publikum, hvilket afspejledes i de 38 procent af stemmerne fra seerne, hvilket placerede ham foran Janus Wiberg og Saba, sidstnævnte med sangen "Sand" som dog samlet set vandt konkurrencen.

Konkurrencens format, der vægter stemmer fra både en fagjury og seerne, har været genstand for Basims kritik. Han argumenterer for, at "folket" bør have den afgørende stemme, snarere end en udvalgt gruppe af "smagsdommere". Denne holdning understøttes af en tydelig forskel i præferencer mellem juryen og det generelle publikum, hvor juryen foretrak Saba over Basim.

Til trods for sin skuffelse, vælger Basim at se situationen fra en positiv vinkel, idet han anerkender vigtigheden af at finde mening i skuffelser og understreger vigtigheden af at støtte Saba, som nu vil repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Malmø. Basim, der selv har oplevet både op- og nedture i sin karriere, udtrykker et ønske om, at Saba vil modtage den samme støtte, som han selv fik, da han repræsenterede Danmark for ti år siden.

På sin Instagram har Basim efterfølgende delt et opslag, hvor han takker danskerne for deres kærlighed og støtte. 

Du kan se opslaget her: