Mange unge er afhængige af TikTok: Denne app kan hjælpe dig ud af afhængigheden

Foto: Shutterstock

Med hjælp fra en anden app kan man angiveligt mindske sit TikTok-forbrug gevaldigt.

Videoappen TikTok har taget hele verden med storm. 

På få år gik den kinesiske app fra at være ikke-eksisterende til at være den mest besøgte app i verden med flere daglige besøgende end verdensomspændende apps og hjemmesider såsom Facebook, Instagram, Twitter og Google. 

Læs også

Google er ikke længere verdens mest besøgte hjemmeside

På det seneste har den dog modtaget stor kritik for at være stærkt vanedannede og endda afhængighedsskabende samtidig med, at den er blevet beskyldt for at indsamle enorme mængder data fra brugerne og muligvis videregive det til de kinesiske myndigheder. 

Derfor er appen nu blevet forbudt at have installeret på offentlig ansattes telefoner og lignende i mange lande - herunder Danmark - og mange civile forsøger ligeledes at bruge mindre tid på appen. 

Det er dog ikke lige nemt for alle, da appen som sagt er stærkt vanedannende og særligt er udbredt blandt unge. 

Heldigvis er der hjælp at hente. 

Det har en bruger på netop TikTok forklaret i en video, hvor hun påstår, at en app kaldet OneSec har nedbragt hendes daglige 'besøg' på TikTok fra 55 til syv. 

Appen fungerer ved, at den indsætter en seks sekunders forsinkelse, hver gang man forsøger at åbne TikTok, og i disse seks sekunder bliver man i stedet præsenteret for, hvor mange gange man har åbnet appen de seneste 24 timer, ligesom appen desuden spørger, om man virkelig ønsker at åbne TikTok. 

Og det giver ifølge TikTok-brugeren stof til eftertanke. 

"Den første dag, jeg havde appen, forsøgte jeg at åbne TikTok 55 gange på 24 timer [...], fordi jeg bare klikker på den, når jeg åbner min telefon [...]," har TikTok-brugeren udtalt og forklaret, at appen fik hende til at tænke over sin handling en ekstra gang, hvilket nedbragte de daglige besøg til kun syv. 

Hør hende selv forklare i videoen herunder:

 

Læs også

Havde kurs mod karriere som professionel fodboldspiller: I dag laver han noget helt andet

 

 

Dagens Gossip