Netflix 'snyder' danskere for mange film og serier: Sådan kan du se dem alle

Foto: Shutterstock.com

De fleste er bekendte med, at der er forskelligt indhold på Netflix alt efter hvilket land mand bor i. Men de færreste ved, at danskere bosat i Danmark faktisk ikke får vist alt det indhold, som man kan se på Netflix. Herunder får du hjælp.

I går kunne vi fortælle om, at Netflix fra næste måned ikke længere vil kunne ses på mange Samsung-fjernsyn, da teknologien ikke længere rækker til det.

I dag fortsætter vi med at kigge på Netflix, hvor en hollandsk tv-side har analyseret streamingtjenesten, og fundet ud af, at mange lande bliver snydt for indhold i deres abonnement, som de ellers har ret til.

Tv-siden hedder Streamwijzer, og de har taget et kig på alt det indhold, som Netflix sender ud til deres kunder. Det er allerede velkendt, at du som dansker ikke kan se de samme film og serier, som amerikanerne kan.

Læs også

I næste måned kan du ikke længere se Netflix på disse TV

Det skyldes, at Netflix ikke har rettighederne til de samme tv-serier og film i alle lande, og derfor er indholdet på Netflix afhængigt af hvilket land, man bor i.

Sådan får du flere film og serier

Det er dog ikke kun det land, som du bor i, der har betydning for, hvilket indhold du kan se på Netflix.

Faktisk har det betydning, hvilket sprog du vælger, at have på Netflix. De fleste danskere vælger naturligvis at have dansk som standard, så alt indhold står på dansk.

Men faktisk bliver man snydt for indhold, man betaler for, hvis man vælger dansk i stedet for engelsk. Det viser tjenesten Streamwijzer nemlig.

De har researchet sig frem til, at du mister lidt mere end 6% af film og serier, hvis du vælger dansk som standardsprog i stedet for engelsk. 

Hvis du gerne vil se, hvad der præcis menes, så kan du se vores eksempel herunder.

På det første billede herunder, kan du se en søgning på filmen Angry Mom, som vi har søgt på med vores Netflix indstillet på dansk. Filmen kommer dog ikke frem.

Foto: Screenshot Netflix

På billede nummer to har vi ændret sproget fra dansk til engelsk, og her fremkommer filmen.

Foto: Screenshot Netflix

Det er primært serier, som du ikke får lov til at se, hvis du har dansk indstillet som sprog på Netflix. Der er dog også enkelte film.

Herunder kan du se en liste med alle de film, du kun får vist, hvis du indstiller dit sprog på Netflix til Engelsk.

Se de film og serier du misser på Netflix

Derfor kan du ikke se visse film og serier

Det hollandske medie har naturligvis også kontakt Netflix med henblik på deres fund, og en talsmand fra Netflix fortæller, at det ikke har noget med rettighederne at gøre, men at det faktisk er en service til kunderne.

Han fortæller nemlig, at det indhold der er skjult, når man vælger ens eget sprog i Netflix, bliver skjult fordi indholdet ikke har tale eller undertekster på ens eget sprog.

Netflix går ud fra, at folk der har valgt dansk som sprog, gerne vil se film hvor der enten tales dansk eller hvor der er danske undertekster, og derfor undlader de at vise de film, hvor det ikke er tilfældet.

Smart tip til dig

Hvis du vælger engelsk som sprog på din Netflix, vil det betyde, at du ikke kan vælge danske undertekster på de film og serier, du gerne vil se. Det kan naturligvis være træls, særligt hvis der er personer i din husholdning, der har brug for det.

Til gengæld kan man have flere brugere på sin Netflix-profil, og sproget man indstiller vil kun blive tilknyttet den profil, man har valgt. Dermed kan du oprette to profiler, hvor den ene er med dansk sprog og den anden er på engelsk.

På denne måde vil du ikke behøve at skulle ændre dit sprog på Netflix fra gang til gang.

Sådan ændrer du sprog på Netflix

Til sidst er det naturligvis vigtigt at informere om, hvordan du kan skifte sprog på din Netflix-profil. Det er heldigvis meget simpelt.

Du skal blot logge ind på din Netflix, og vælge den profil, du gerne vil ændre sproget på. Derefter klikker du på profilen og trykker på ‘Konto’

Herunder kan du klikke på ‘Sprog’, og derefter kan du vælge engelsk.

Når du har gjort det, skal du trykke gem, og så vil din profil være opdateret, så alt står på engelsk.

Læs også

De bedste film på Netflix

 

 

Dagens Gossip