SÅ meget tjener Mariah Carey på julesang HVERT år

Foto: Shutterstock

Hvert år omkring slutningen af oktober og starten af november er det som om, at Mariah Careys julehit 'All i want for christmas is you' vækkes fra de døde.

Ligesom med så mange andre julesange oplever Mariah Careys All i want for christmas is you hvert år et kæmpe boom i antallet af afspilninger, når vi nærmer os julen. Folk sætter den på derhjemme, pludselig spiller den i radioen, og du kan nærmest ikke gå ind i et supermarked uden at høre de genkendelige juleklokker.

Om man kan lide sangen eller ej skiller ofte vandene, men faktum er, at det er et kæmpe hit, som oplever kollosal succes år efter år.

Læs også

'Min kæreste sover i samme seng som sin mor - jeg føler, at jeg er i et parhold med dem begge'

Udover de mange streams er sangen, siden den blev udgivet første gang i 1994, også blevet genindspillet i 2010, samt i 2011 i en version med både Mariah Carey og Justin Bieber til Biebers album Mistletoe.

Derudover har adskillige store sangere givet deres forsøg på en version af sangen, og kunstnere som Miley Cyrus, Ariana Grande og Shania Twain har opført den live til koncerter. Den er også blevet udgivet på et Michael Bublé album.

Sangen er uden tvivl Careys største internationale succes, og den har ligget på 1. pladsen på adskillige landes hitlister (inkl. Danmarks), samt på USA's Holiday top 100

Det vides ikke præcis hvor meget Carey tjener på sangen, men ifølge Unilad vurderes det af Celebrity Net Worth, at sangen giver Carrey en indkomst på mellem $600.000 (ca. 4 millioner kroner) og $1.000.000 (ca. 6,5 millioner kroner) hvert eneste år. 

I 2018 viste en rapport fra Business Insider, at hun har tjent mere end $60 millioner (næsten 400 millioner kroner) på sangen, siden den blev udgivet i 1994. 

Det er dog kun en mindre del af de cirka $520 millioner (næsten 3,5 milliarder kroner), som hun, ifølge Unilad, har tjent gennem hele sin karriere. 

Mariah Carey er en af de bedst sælgende musikere nogensinde og har en anslået værdi på mellem $300 millioner og $520 millioner. 

Læs også