Skuespillers eksmand står frem: Min far er også min morfar

Ninna Andreasen

382 uger siden

|

18/03/2017
Han opdagede ved et tilfælde, at hans morfar havde gjort hans mor gravid.

Dagens topnyheder

Den skotske kunstner John Byrne fandt i 2002 ud af, at hans morfar også er hans far.

I første omgang vakte det afsky og had mod morfaren, men i et opsigtsvækkende interview har han afsløret, at han har accepteret sit biologiske ophav. Det skriver The Sun.

I dag er John Byrne 77 år. Han er eksmand til den oscarvindende skuespillerinde Tilda Swinton. Kunstneren er overbevist om, at hans mor var dybt forelsket i sin far.

- Jeg synes, han gav mig et skønt mix af gener med sin egen datter, den ældste i familien, siger kunstneren.

Han husker, at moderen ofte, da han var barn, gik 13 kilometer til bedsteforældrenes hjem. I bagklogskabens lys mener kunstneren, at hans mor elskede morfaren som en livspartner.

- Hun var fuldstændigt forelsket i sin egen far. Hun ønskede at være i selskab med ham. Hun kunne ikke engang indrømme det. Min egen far (hans mors mand) vidste det ikke, siger John Byrne.

Han opdagede først sandheden, da en kusine ringede til Tilda Swinton for at fortælle, at en moster var død. Mosteren havde fortalt kusinen, hvad hans mor havde fortalt om morfaren.

- Aileen spurgte Tilda ”Synes du, jeg skal fortælle ham det?”. Tilda sagde ”Du er nødt til at fortælle ham det”. Hun kaldte på mig og rakte mig telefonen, husker John Byrne.

Kusinen fortalte ham ikke nyheden over telefonen, men arrangerede i stedet et møde i Glasgow. John Byrnes mor døde i 80’erne efter en lang kamp med psykiske lidelser. I bakspejlet kan han se, at problemerne nok stammede fra det incestuøse forhold til morfaren.

Skotten, som har to børn med Tilda Swinton, følte i lang tid had mod sin morfar, men har langsomt lært at acceptere historien.

John Byrne og Tilda Swinton gik fra hinanden i 2005, men boede fortsat sammen i nogle år, så de kunne tage sig af tvillingerne sammen.