Thomas Blachman sætter ord på X Factor-løn: “Jeg er ikke nogen grådig mand”

Skrevet af Kamille Isaksen

10 uger siden

|

11/03/2024
Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Det har været oppe og vende nogen gange, men nu har Thomas Blachman selv sat ord på lønsituationen.

Dagens topnyheder

De fleste kan nok huske, dengang Sofie Linde for alvor satte skub i MeToo-debatten, da hun var vært for Zulu Comedy Galla. Her fortalte hun seerne, at hun fik afslag fra TV 2, da hun spurgte om blot at få halvt så meget i løn som dommeren Thomas Blachman. 

Selvom det nu er i en lidt anden kontekst, er det nu igen Thomas Blachmans lønniveau, som stjæler overskrifterne. 

Det skriver HER&NU

Da X Factors tredje liveshow rullede over skærmen fredag aften, benyttede Thomas Blachman da også aftenens tema ‘Kvindernes internationale kampdag’ til at italesætte denne problematik i branchen: “Det er rigtigt, lige løn, lige arbejde. Jeg tror, hvis mænd holdt op med at arbejde de syv uger, som det her liveshow tager, det ville det kræve, for at man rammer den samme årsindkomst.” 

Herefter understregede dommeren at netop dette, skulle der gøres ved. 

Men efter showet havde dommeren ikke helt lige så meget at sige. Her hentydede han til, at det var den store hemmelighed, hvem der får hvad. 

Efterfølgende kom han med en komisk kommentar: “Men jeg vil da håbe på, at Nanna (Oh Land, red.) får det samme som Simon.”

Men efter den komiske kommentar, så understregede han, at han ikke er en grådig mand, og at alle dommerne gerne skulle få det samme.