Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen klagede efter Hugos død: Nu har de fået svar

24/03/2023 14:12

Henrik R

Underholdning
Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Rasmus Paludans medie 'Frihedens Stemme' offentliggjorde som det første medie, at sangeren Hugo Helmig var død. Dette var længe før, at familien havde meldt noget ud. Nu er der nyt.

Mest læste i dag

Frihedens Stemme var det første danske medie, der offentliggjorde den dengang ikke bekræftede nyhed om Hugo Helmigs dødsfald, og det Hugos forældre, Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen til at indgive en klage.

På trods af langvarige rygter om hans bortgang, besluttede de store danske medier først at omtale 24-årige Hugo Helmigs død, da han var blevet bisat i begyndelsen af december.

Det eneste medie, der fravigede denne tilgang, var politiker Rasmus Paludans medie Frihedens Stemme, der rapporterede om den kendte musikers død kort tid efter hændelsen.

Nyhedshistorien var ikke baseret på en officiel bekræftelse fra forældrene Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, men i stedet oplysninger fra folkeregisteret.

De sørgende forældre indgav en klage til Pressenævnet, og nu er der truffet en afgørelse i sagen, hvor det konkluderes, at Frihedens Stemme faktisk har overholdt reglerne.

"Nævnet lagde vægt på, at den afdøde var en offentligt kendt musiker, oplysningen om dødsfaldet kom fra en offentlig myndighed, og var faktisk rigtig, udtaler Pressenævnet i deres afgørelse.

Dagens.dk var blandt de mange medier, der valgte at holde igen med at offentliggøre nyheden om Hugo Helmigs død, indtil hans forældre havde meldt det ud til offentligheden.

I morgen vil Thomas Helmig træde op på scenen for første gang siden sin søns død, når han optræder til en kæmpe Arena-koncert i Royal Arena i København.

Du kan læse hele Pressenævnets afgørelse her