Tre kendte danskere lægger krop til særligt forsøg i nyt TV 2-program

Skrevet af Nicolai Busekist

25 uger siden

|

19/12/2023
Tre kendte danskere er gået med til at deltage i et stort videnskabeligt forsøg, som de selv skal lægge krop til.

Dagens topnyheder

Et helt nyt tv-program er på vej til TV 2 og TV 2 Play. Her kommer man til at følge skuespiller Ditte Hansen, tidligere cykelrytter Jesper Skibby og entertainer Amin Jensen.

Fælles for dem alle tre er, at de har sagt ja til at deltage i et stort, videnskabeligt forsøg. Formålet med programmet er at finde ud af, om det er muligt at sænke kroppens alder.

Det nye program har fået titlen 'Snyd din alder - yngre på 12 uger', hvilket også indikerer, at forsøget har en varighed på 12 uger. Det får premiere tirsdag den 2. januar på TV 2 Play og TV 2.

Tidligere cykelrytter Jesper Skibby mener selv, at han er en god forsøgskanin, da han har levet et liv på kanten.

"Jeg er måske en meget god forsøgskanin, for jeg har levet livet på kanten," siger Jesper Skibby, der sammen med Ditte Hansen og Amin Jensen skal deltage i et videnskabeligt forsøg på Panum Instituttet.

Forsøget bliver ledet af aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen, og han hævder, at der aldrig før er blevet udført et lignende forsøg.

I forsøget vil det blive undersøgt, om det er muligt at sænke kroppens indre alder på blot 12 uger ved at spise en helt særlig pille, faste 16 timer i døgnet og motionere ud fra et skema, der er blevet individuelt tilpasset 

Foto: Thomas Howalt Andersen/TV 2

"Vi lever ofte de sidste ti år af vores liv med sygdom. Tænk, hvis vi med disse tiltag kunne gøre os sundere i længere tid. Så vi ikke behøver at være syge," siger Morten Scheibye-Knudsen i en pressemeddelelse fra TV 2.

Ditte Hansen afslører også, at hun faktisk har en helt særlig motivation til at deltage i det store forsøg.

"Min mor fik kræft, og min far fik Alzheimers. De døde med et halvt års mellemrum, da de var i slutningen af 60'erne. Jeg mistede dem begge inden for et år, og det har sat nogle tanker i gang hos mig," siger Ditte Hansen.

Ditte Hansen, Amin Jensen og Jesper Skibby får i starten af programmet testet deres kroppe og taget blodprøver, der har til formål at undersøge deres reelle alder. Her bliver det hurtigt konkluderet, at ingen af dem har en indre alder, der er svarende til deres rigtige alder.

Når de 12 uger er gået, bliver de igen testet for at se, om forsøgets tre tiltag har haft en effekt. Derfor vil de også få svar på, om de har formået at sænke deres krops indre alder i løbet af de 12 uger.