TV 2 Kosmopol i alvorlig beskyldning fra minister: I har brudt loven

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

15/04/2024
Foto: TV 2 Kosmopol
Foto: TV 2 Kosmopol
Navneskiftet fra TV 2 Lorry var ikke helt lovligt, lyder beskyldningen fra kulturminister.

Dagens topnyheder

En kontroversiel finansieringsmetode bag TV 2 Kosmopols navneskift fra TV 2 Lorry har rejst bekymringer om overtrædelse af lovgivningen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har fremhævet ulovlig anvendelse af lånemidler i forbindelse med omdøbningen og markedsføringskampagnen.

Det skriver Journalisten.

"TV 2 Kosmopol har anvendt en del af lånet til markedsføring af navneændringen til TV 2 Kosmopol, hvilket er imod reglerne, da de regionale TV 2-virksomheder ikke må optage lån til drift. Jeg havde og har stadig svært ved at forstå, hvorfor det skulle være nødvendigt at ændre TV 2 Lorrys navn til TV 2 Kosmopol, og jeg har særligt svært ved at se behovet for en brandingkampagne. Nu viser det sig så også, at en del af finansieringen af kampagnen er ulovlig. Det er en situation, som TV 2 Kosmopol selv har bragt sig i, og jeg har derfor bedt TV 2 Kosmopol om at få orden i sagerne og opsige den del af lånet, som er anvendt til drift," udtalte kulturministeren til Folketinget.

Oprindeligt blev det rapporteret, at navneskiftet kostede omkring 7,8 millioner skattekroner, men senere undersøgelser har vist, at beløbet var højere. Det viste sig, at TV 2 Kosmopol har benyttet cirka fem millioner af et ti millioner stort lån til ulovlige formål.

Disse midler, som var tiltænkt bygningerne på Allégade 7-11 på Frederiksberg, blev i stedet anvendt til drift, herunder navneændring og branding.

I lyset af de ulovlige handlinger har kulturministeren anmodet TV 2 Kosmopol om at rette op på forholdene og opsige den del af lånet, som er blevet fejlanvendt.

Morten Kjær Pedersen, direktør hos TV 2 Kosmopol, har endnu ikke kommenteret sagen detaljeret men meddeler, at der vil komme en udtalelse, så snart bestyrelsen har gennemgået situationen og fået fuldt overblik.