TV2 med stor nyhed: Vil lave tv-serie ud af populær film

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

TV2 vil lave den populære biograffilm til en tv-serie på kanalen.

Biografåret 2021 kom først i gang den 6. maj, og det blev også sluttet med tvangsnedlukninger af biograferne. 

Til trods for det kom mange danskere en tur i biografen. En af de film, som flere indløste billet til, var 'Margrete den Første' med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Læs også

Magnus Heunicke raser

Billetsalget lød på 372.000 styks i 2021, skriver Kino.dk, og det betyder, at filmen endte på en 3. plads over de mest sete biograffilm sidste år. 

Nu har TV 2 valgt at dele det historiske drama op i tre dele, som bliver sendt på TV 2 PLAY og TV 2 senere i januar.

Det skriver kanalen i en pressemeddelelse. 

Flere kendte navne på rollelisten

I filmen, som nu bliver til en miniserie, er man tilbage i år 1402. Margrete den Første sidder på magten i hele Norden, som hun styrer gennem sin adoptivsøn, Erik af Pommern. For at styrke unionen mod Den Tyske Orden vil hun lade Erik gifte sig med den unge, engelske prinsesse Philippa, ligesom hun ønsker en fælles unionshær.

Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende sit livsværk: Kalmarunionen.

For pludselig dukker en person fra Tyskland op og påstår, at han er hendes afdøde søn, Oluf, og han kræver tronen, selvom han er blevet begravet 15 år tidligere.

Dramaet er instrueret af Charlotte Sieling, og i hovedrollen som Margrete ses Trine Dyrholm. Søren Malling spiller biskop Peder Lodehat, Morten Hee Andersen ses som Margretes adoptivsøn, Erik, og Jakob Oftebro er manden fra Tyskland, der hævder at være Oluf.

Der er premiere søndag 16. januar på TV 2 PLAY og søndag 23. januar på TV 2 

Læs også

Tilbagekalder brød solgt i de fleste danske supermarkeder

 

 

Dagens Gossip