Vanvittigt: SÅ meget tjener helt unge 'stjerner' på TikTok

Foto: Shutterstock

Forbes har netop udgivet en liste over de bedst betalte TikTok-influencere i 2022, og førstepladsen tjente mere end topchefen for Mcdonalds i USA.

De sidste par år er influencer-branchen eksploderet, og det er for alvor blevet tydeligt at man ikke bare kan leve af at være YouTuber, influencer eller lignende, men derimod faktisk kan blive stinkende rig af det. Det vælter således frem med mere eller mindre succesfulde influencere på både YouTube, Instagram og Twitter.

Herhjemme er det YouTubere som Rasmus Brohave, Fie Laursen, Morten Münster og Robin Rasmussen, som tjener mange penge, og sidstenævnte har tidligere fortalt til TV2, at han tjener omkring 70.000 kroner i måneden på YouTube, og han er langt fra den største, og en YouTuber som Rasmus Brohave har således mere end dobbelt så mange abbonnenter på sin kanal.

Læs også

McDonalds overrasker: Nu kan du få en burger med alkohol

Det er dog klart, at der er LANGT flere penge at hente, hvis vi ser på de internationale stjerner på de sociale medier, da publikummet er meget større, og et medie som netop har et stort publikum for tiden er TikTok, som har over én milliard aktive brugere hver eneste måned. 

Forbes har desuden lige offentliggjort en liste over de bedst betalte 'stjerner' på det sociale medie, og førstepladsen tjente sidste år et trecifret millionbeløb. 

Den kun 17-årige amerikaner, Charli D'Amelio, som primært laver dansevideoer, ligger ifølge Finans nummer et på listen og har ifølge The Wall Street Journal en årsløn, som overstiger de fleste topchefers. 

Den populære teenager tjente nemlig svimlende 113,5 millioner kroner sidste år. Lønnen stammede blandt andet fra hendes visninger på TikTok, men primært fra promovering af produkter gennem hendes videoer og fra hendes eget nyopstartede tøjmærke. 

Det må siges at være en imponerende løn, især når man ikke engang er fyldt 18 år endnu, og selv topchefer for verdensomspændende virksomheder som Starbucks og McDonalds kan kun håbe på så høj en løn, da topcheferne for de to sidste år tjente henholdsvis 95 millioner kroner og 70 millioner kroner. 

Kigger man længere nede på listen, viser det sig, at D'Amelio familien formentlig ikke har problemer med at få det til at løbe rundt. Det er nemlig Charlis storesøster, Dixie D'Amelio, der ligger på andenpladsen, og hun tjente således 'kun' 66,9 millioner kroner i 2021. 

Ifølgte The Wall Street Journal har TikTok-stjernerne ikke engang vist deres fulde potentiale, da magasinet mener, at deres indtjening formentlig kun bliver større næste år. 

"Tallene, vi ser nu, bliver kun større," har Mae Karwowski, adm. direktør i markedsføringsvirksomheden Obviously således udtalt til Wall Street Journal ifølge Finans. 

Listen, som er offentliggjort af Forbes, tæller endda kun brugere af tjenesten, som har tjent deres formue primært igennem TikTok, og brugere af appen, såsom Kylie Jenner, tæller derfor ikke med på listen, selvom hun har en samlet formue på mere end $1 milliard. 

Desuden fremgår andre influencere fra andre platforme ikke på listen, og for eksempel YouTuberen Mr Beast bliver ikke nævnt, selvom han har en månedsløn på cirka $3 millioner (næsten 20 millioner kroner). 

Læs også

Undersøgelse: Derfor får du måske snart tre ugentlige fridage

 

 

 

 

Dagens Gossip