Verdensrekord? – Kæmpe gratis stand-up-arrangement afholdes i Danmark

På torsdag afholdes verdens formentligt største gratis stand-up-arrangement i Danmark. En open mike afholdes normalt for et ganske smalt på publikum, men nu afvikles det foran et publikum på 1.100 mennesker.

Om blot tre dage sættes der muligvis en ny rekord i Danmark, når verdens formentligt største Open Mike nogensinde afholdes på dansk grund. Rammerne finder vi i trekantområdet, hvor Vejle Musikteater står bag det store show.

Et show er det dog ikke helt, da det i virkeligheden blot er en open mike, hvor danske stand-up-komikere kan stille sig op og prøve deres nyskrevne jokes foran et publikum. Scenen det afholdes på, gør dog, at det ikke ligefrem er nogen traditionel open mike, for den skal afholdes i den helt store sal i Vejle Musikteater, hvor der er plads til 1.100 publikummer.

En open mike er ofte gratis, og det betyder også, at man i Vejle på torsdag afholder den største open mike nogensinde i Danmark, og formentlig også på verdensplan. Her på redaktionen har vi søgt med lys og lygte på nettet, men det er ikke lykkedes os at opsnuse, at der på noget tidspunkt et sted i verden skulle være afholdt et ligeså stort open mike-arrangement, som det de afholder i Vejle.

Og hvorfor er det nu lige, at de gør det?

”Når vi vælger at afholde en open mike i store sal, så skyldes det to ting. Dels den overvældende succes, der har betydet, at vi hver gang må skuffe en del gæster, fordi der simpelthen ikke er plads til flere i Jakob Gade Salen. Dels er det sidste gang, det er helt gratis at gå til open mike. Fremover koster det 50 kroner inkl. gebyr, som går ubeskåret til arrangementet,” fortæller Toni Lee Larsen, der er direktør i Vejle Musikteater.

Sådan så det ud, da der senest blev afholdt Open Mike i Vejle Musikteater. Foto: Privat

Open mike i Vejle afholdes en gang i måneden, og de 300 pladser bliver ofte besat ganske få minutter efter, at dørene åbner. Det er ret usædvanligt, at en open mike, hvor det typisk er nye unge komikere, bliver så populær, men Musikteaterets direktør mener, at det skyldes eet rigtig godt match.

”Open Mike har været en kæmpe succes igennem flere år. Den er et blændende godt eksempel på potentialet for samarbejde mellem borgere i Vejle og Vejle Kommune,” fortæller Toni og uddyber:

”Henrik Rothenbücher havde lyst til at starte en open mike, og har et utroligt fantastisk netværk og et godt navn, blandt upcomming komikere. Vejle Musikteater har de perfekte faciliteter, det tekniske set-up og en marketing-muskel, der understøtter kendskabet. Vi er et godt match. På Musikteatret sætter vi endog meget stor pris på Henrik. Open Mike succesen er hans fortjeneste,” lyder det fra musikteaterets direktør.

I første omgang blev Open Mike afholdt i deres Cafe, men grundet populariteten blev den rykket op i en større sal. Her ses komiker Daniel Lill ifærd med at underholde. Foto: Privat

Utilfredshed i miljøet

Det er er mere end to år siden, at de for første gang afholdt en open mike i Vejle. Succesen var stor lige fra begyndelsen, hvor der allerede til det første arrangement dukkede mere end 150 publikummer frem. Den første gang var det gratis, og det vil også være tilfældet torsdag den 20. december, men derfra kommer det til at koste penge.

Det er der flere forskellige årsager til, men en af dem skyldes blandt andet, at der har været lidt utilfredshed i stand-up-miljøet med den populære open mike i Vejle. Det fortæller arrangør Henrik Rothenbücher.

”Jeg ville egentlig helst, at man kunne have fortsat den model, som vi har kørt i løbet af de sidste to år, fordi det har fungeret så godt, som det har gjort. Men der har faktisk fra start været en del utilfredshed fra noget af stand-up-miljøet på grund af den mike, som vi har kørt i Vejle, og det er vi nødt til at lytte til” fortæller Henrik Rothenbücher og tilføjer:

”Deres anke har været, at en open mike ikke kan afholdes foran så stort et publikum, da der blandt andet vil afskrække nogle komikere fra at teste nyt materiale. Samtidig så har de også en frygt for, at når et så stort publikum kan se gratis stand-up, så vil det devaluere deres eget produkt og sælge færre billetter. Så jeg kan sagtens forstå bekymringen” fortæller arrangøren.

Hos Vejle Musikteater er de i løbende dialog med arrangøren, så de blev hurtigt bekendt med problematikken, selvom de dog ikke oplever, at open miken koster fra deres andre stand-up arrangementer.

”Open mike arrangementerne er et fantastisk add-on til Vejle Musikteaters store udbud af fuld-professionelle standup arrangementer. Det med til at give morgendagens standup stjerner muligheden for at optræde. Det er vigtigt at støtte op talenterne, og det tager ikke noget fra de professionelle arrangementer,” fortæller musikteaterets direktør.

Løsningen på problematikken har været, at man fortsætter i de samme rammer som før, men at man begynder at tager 50 kr. i entre. Det mener man nemlig, vil aflive alle de problemer, der måtte være med stand-up-arrangementet i Vejle.

”Når vi gør det på den her måde, så burde det fjerne alle spekulationer og bekymringer. De 50 kr. i entre går ubeskåret til, at der kan bookes en rigtig dygtig vært. Det betyder, at det allerede høje niveau, vil blive hævet endnu mere, og det kommer bare publikum til gode,” fortæller Henrik Rothenbücher, der også finder andre fordele ved det.

”I takt med, at der sættes en pris på arrangementet, og at der skæres ned fra 300 publikummer til 180, så betyder det også, at det virkelig er dem, der gerne vil se stand-up, som kommer. Det bliver derfor et bedre publikum, og et bedre publikum smitter af på komikerne. Så alt i alt vil det forhåbentligt betyde, at både komikere og publikummer vil få endnu bedre forhold end før,”

Og hvad kan man se forvente at ”verdens største open-mike” på torsdag?

”Man kan forvente, at det bliver helt unikt. Det bliver enestående for de otte komikere at stå på scenen, ligesom det bliver en rigtig sjov oplevelse for publikum. Det er et ungt og rigtig dygtigt line-up, hvor vi har flere lokale komikere på. Det bliver en fest uden lige, og det vil forhåbentlig bare trække endnu mere opmærksomhed og stand-up til byen,” slutter Henrik Rothenbücher.

Den store open mike finder sted i Vejle Musikteater den 20. december klokken 20:00, og dørene åbnes klokken 19:30. Der er som tidligere nævnt gratis entre.

Læs også

Martin ventede besøg af lækker Tinder date – Fik ransaget hjem af politiet

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip