DMI opgraderer: Udsender risikomelding

Nicolai H

5 uger siden

|

14/06/2024
Vejret
Foto: Spech/Shutterstock
Foto: Spech/Shutterstock
DMI har opgraderet muligheden for massiv regn, til nu at være en risikomelding.

Dagens topnyheder

Store dele af Danmark skal forberede sig på potentielt kraftig regn.

DMI har udsendt en risikomelding, der gælder hele Jylland og det nordvestlige Fyn fra fredag klokken 20 til lørdag klokken 20.

Et lavtryk, der befinder sig nordvest for de Britiske øer, bevæger sig langsomt sydpå og medfører regn over Danmark. Prognoserne viser, at et område med kraftigere regn vil bevæge sig ind over landet fra sydvest i løbet af aftenen og natten.

Kriterierne for kraftig regn er nedbørsmængder over 24 mm på seks timer eller mere end 30 mm i hele varslingsperioden.

Vejrprognoserne indikerer, at der fra i aften og frem til lørdag aften kan falde mellem 25-35 mm regn i de berørte områder. Usikkerheden omkring omfanget af nedbøren har ført til, at DMI foreløbig har udsendt en risikomelding i stedet for et egentligt varsel.

Fredag formiddag viser prognoserne tegn på, at de varslede mængder kan blive nået. DMI følger nøje udviklingen og vil opgradere meldingen, hvis situationen kræver det.

Beboere i de varslede områder opfordres til at holde sig opdaterede på vejrudsigterne og tage de nødvendige forholdsregler. Kraftig regn kan medføre lokale oversvømmelser og påvirke trafikken, så det er vigtigt at være forberedt.

På kortet her kan du få et overblik hvor den voldsomme mængde regn forventes at lande: