Afsløret: Så meget skal du give for en corona-vaccine

Direktøren for en stor europæisk medicinalgigant, der arbejder på en corona-vaccine, har afsløret hvad prisen forventes at ligge på.

Forskere kæmper fortsat for at få endeligt godkendt en vaccine, der kan hjælpe folk med at blive immune over for Covid-19.

WHO har tidligere meldt ud, at de ikke forventer en vaccine, der kan købes af borgerne før sommeren 2021. Til gengæld kan folk glæde sig over, at de ikke skal have den helt store pung op af lommen, hvis de gerne vil erhverve sig en vaccine.

Læs også

Seerne raser: populært TV 2-program i modvind

Det er de to europæiske medicinalgiganter, Sanofi og GlaxoSmithKline, der er gået sammen om at udvikle en vaccine, og de håber på, at de i løbet af 2021 vil have en milliard vacciner klar til brug.

Direktøren for den franske Sanofi-virksomhed, Olivier Bogilot fortæller nu i et interview med France Inter, at prisen på vaccinen ikke kommer til at koste det hvide ud af øjnene.

“Prisen er ikke endeligt fastsat. Vi er lige nu i færd med at beregne vores produktionsomkostninger, men det vil være mindre end ti euro,” lyder det fra direktøren.

En hurtig omgang hovedregning vil altså fortælle, at en corona-vaccine i Danmark ikke vil koste mere end 75 kroner.

Statsministeren med bekymrende melding

Der er ingen tvivl om, at en corona-vaccine ville falde belejligt. Coronavirussen begynder at sprede sig igen i hele verden, og her i Danmark er smitten også begyndt at sprede sig mere.

Landets statsminister Mette Frederiksen holdt i dag tale for Dansk Erhvervs Årsdag, hvor hun fortalte, at der var sket en ny stor stigning i antallet af smittede danskere.

Antallet af smittede danskere siden i går er nu 317. Det er 66 yderligere smittede siden i forgårs, hvor tallet lød på 251.

Samtidig er kontakttallet ligeledes steget fra 0.9 til 1.5. Det betyder, at for hver person der smittes med coronavirus, vil 1.5 personer blive smittet. Det tal skal gerne under 1 igen.

Læs også

Mette Frederiksen breaker dårligt corona-nyt

 

 

 

Dagens Gossip