Asteroide på størrelse med Burj Khalifa nærmer sig jorden

Foto: Shutterstock

Den 14. september passerer en asteroide forbi Jorden. Asteroiden er større end nogle af de højeste bygninger på planeten.

Asteroiden 2000 QW7 vurderes ifølge NASA til at være mellem 290 meter og 650 meter i diameter. Den passerer jorden i en afstand på ca. fem millioner kilometer. Det kan godt virke som en stor afstand, men i en astronomisk målstok er afstanden minimal. 

Selvom der ikke er nogen, der mener, at asteroiden udgør nogen fare for jorden, så holdes den på en observationsliste af NASA.

NASA har allerede udarbejdet en forsvarsplan mod asteroider. DART eller Double Asteroid Redirection Test skal beskytte jorden mod asteroider. Selvom udviklingen af DART er i fuld gang, holder det ikke Elon Musk tilbage for at spekulerede i andre løsninger. Den administrerende direktør for SpaceX gav for nylig udtryk for sin bekymring over asteroid-kollisioner og tweetede, at en stor asteroide vil ramme Jorden på et tidspunkt uden at vi har noget forsvar mod det.

Andre førende videnskabsmænd har tidligere udtrykt sin bekymring for asteroide-nedslag. Selvom 2000 QW7 ikke vil betyde total udryddelse, så vil et nedslag fra en asteroide af denne størrelse stadig kunne medføre massiv lokal ødelæggelse.

Læs også

Er det en ny planet i solsystemet?

 

 

Dagens Gossip