Bær dit røde hår med stolthed: Du er med i en lille eksklusiv klub på kun 1-2% af verdens befolkning

Foto: Shutterstock

Den første person med rødt hår levede for 100.000 år siden. Alle der efterfølgende har fået den genvariant, der giver rødt hår er derfor hans direkte efterkommer.

At have rødt hår er faktisk et sjældent fænomen. Kun en lille brøkdel af verdens befolkning kan pryde sig med naturligt røde lokker. 

Det menes, at kun én til to procent af verdens befolkning er naturligt rødhårede. Skotland, Irland og Wales er de lande, hvor der er flest rødhårede mennesker. Ifølge de nyeste oplysninger er Skotland det land med flest rødhårede herefter efterfulgt af Wales og Irlans. 

Der er også fundet rødt hår hos mennesker i Papua Ny Guinea, nord for Australien. Hvorfor det er tilfældet er et mysterium for forskere.

Det er generne, der bestemmer om der kommer rødt hår

For at udvikle rødt hår, skal personen arve en genetisk modifikation fra begge sine forældre. Det kan sagtens være et gen, som bæres af forældrene uden at disse selv er rødhårede. Således kan egenskaben leve skjult i en familie i generationer. 

Den første person med rødt hår levede for 100.000 år siden, og selvom man ikke ved, om det var en mand eller en kvinde, så vil enhver der bærer genvarianten for rødt hår være en direkte efterkommer af denne person.l

Det røde hår er specielt og tiltrækker sig opmærksomhed

Rødt hår har altid tiltrukket sig opmærksomhed. I løbet af historien har det for det meste været negativ opmærksomhed. 

I middelalderen blev det røde hår forbundet med personer, der var utroværdige. F.eks. blev Judas afbilledet med rødt hår, og den association skabte problemer for rødhårede. 

Det har også været antaget, at mennesker med rødt hår havde magiske egenskaber og f.eks. er urinen fra rødhårede drenge blevet brugt til at skabe farvet glas til kirker. 

De rødhårede kvinder blev også forbundet med hekseri i det 17. århundrede. På det tidspunkt var det røde hår et tilstrækkeligt bevis for trolddom.

Bedre optagelse af D-vitamin

Solen opfattes generelt ikke som ven af rødhårede, men det er faktisk ikke den hele sandhed. Selvom rødhårede ofte blive solbrændte, så er rødhårede bedre til at optage D-vitamin fra solen end andre. 

 

Rødhårede har også brug for mere smertestillende medicin end andre, da deres smertetærskel er lavere. Ligeledes har rødhårede mennesker en dobbelt så stor sandsynlighed for at udvikle Parkinson.

Læs også

Juhuu: Fra i dag får de rødhårede deres egne emojis

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip