Banebrydende fly bruger hampolie som brændstof: Du gætter aldrig, hvad det er bygget af

Foto: Shutterstock

Hamp er godt nok kendt for at få folk til at 'flyve', men nu kan det rent faktisk få dig ud at flyve i bogstavelig forstand.

Det canadiske cannabisfirma 'Hempearth' har nemlig ifølge Unilad udviklet et fly, som på mere end en måde er afhængig af den populære plante. 

Flyet er bygget ud af fibre fra hampplanten, hvilket i sig selv lyder vildt, især da det ikke kun er skroget, som er fremstillet af fibrene, men også stolene, indervæggene og endda puderne ombord.

Læs også

Vil omdanne Buckingham Palace til en pub: "Dronningen er flyttet"

Hempearths direktør Derek Kesek mener derfor også, at fibrene har potentiale til at "erstatte alt fiberglas i luftfart og mange andre industrier."

Det bliver dog endnu vildere, når man hører, at flyets skrog faktisk er 10 gange stærkere end et normalt flys skrog, og så er det også meget lettere, hvilket sparer en masse brændstof. 

"Udover at være verdens sundeste og mest alsidige plante på jorden, så er hamp kilo for kilo 10 gange stærkere end stål [...]. Dette betyder, at det kan modstå meget mere vægt, før det brækker, og det kan bøje meget længere end metal. Perfekt til luftfart," står der således på Hempearths hjemmeside.

Den lette vægt gør desuden, at der udover en pilot er plads til hele fire passagerer i flyet, som har et vingefang på cirka 11 meter, og som endda ikke bruger almindelig brændstof, men derimod udelukkende flyver på hampolie.

Flyet er derfor yderst miljøvenlig på mere end én måde, da cannabisolie er yderst bæredygtigt. 

Fremstillingen af olien kræver nemlig næsten ingen vand, og planten er yderst sund og nærende for jorden, som den vokser i. 

På virksomheden hjemmeside står der således: "Vigtigst af alt, så er hamp et miljøvenligt materiale [...]. Hamp kræver meget mindre vand og jord at gro i end bomuld og putter endda næringsstoffer tilbage i jorden gennem en proces kaldet phytoremediation."

Flyet er derfor måske første skridt mod en mere bæredygtig fremtid inden for luftfart. 

Læs også

Truet dyreart rammes hårdt af oksekødsproduktionen

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip