Chok: Høje mennesker har flere celler og dermed større risiko for frygtet sygdom

Foto: Shutterstock

Din højde kan være afgørende for, om du får kræft.

"Har høje mennesker større risiko for at få kræft?" Sådan lyder et spørgsmål, der er gået viralt på det sociale medie TikTok, og som nu er blevet besvaret. 

Og svaret er ifølge Hank Green desværre "ja." Det har han forklaret i en video, som kan ses herunder (artiklen fortsætter under videoen):

@hankgreen1

#stitch with @Doctor Emily I always thought the president should be exactly 12 inches tall. That would make them a great ruler! (posted by @paytmitch) #askhank

♬ original sound - Hank Green
#stitch with @Doctor Emily I always thought the president should be exactly 12 inches tall. That would make them a great ruler! (posted by @paytmitch) #askhank

Hank Green er en amerikanske entrepenør, vlogger og content creator, som primært er kendt for sine YouTuber-kanaler 'Crash Course' og 'SciShow'.

Læs også

Forskning giver dig svaret: Så længe bør et samleje vare

Green er også musiker, entrepenør og en lang række andre ting, men han er bedst kendt for at dele ud af sin viden om naturvidenskab, hvilket han gør på blandt andet YouTube og TikTok. 

Her benytter han sig af sin Bachelor of Science i biokemi fra Eckerd College og sin Masters of Science i miljøstudier fra University of Montana til at forklare forskellige emner og svare på spørgsmål fra sine mange millioner følgere, og senest har han altså besvaret spørgsmålet, som blev nævnt i starten af artiklen. 

Og svaret er, at høje mennesker pga. deres højere antal af celler rent faktisk har større risiko for at få kræft. 

Kræft "kan ske, og der er en masse forskellige ting, som påvirker hvornår og hvordan, det sker, men ét af disse ting er blot et spørgsmål om tal. Der er højere risiko for kræft, hvis der er flere celler, og høje mennesker har flere celler!" forklarer han således til slut i videoen, hvorefter han fortsætter: 

"Jeg er klar over dette, fordi jeg ikke er en lille mand!"

Helt konkret har man ifølge Green for eksempel 10 procent større risiko for at udvikle lungekræft, mellem ni og 11 procent større risiko for at udvikle brystkræft og fire procent større risiko for at udvikle prostatakræft for hver ekstra fem centimeter højde, man har. 

Du kan høre Green svare på flere spørgsmål om forskellige videnskabelige emner på hans TikTok-kanal, @hankgreen1, ved at trykke her

Læs også

Chokmelding: Tørretumbler gik amok i børnehave

 

 

Dagens Gossip