Derfor skal du beholde din mobil længere: Det har enorme konsekvenser

Foto: Shutterstock.com

Skifter du også mobiltelefon, næsten ligeså ofte som du skifter undertøj?

Rigtig mange mennesker vælger at udskifte deres mobiltelefon efter et års tid, fordi der hele tiden kommer nye modeller på markedet. Nye modeller der lige er tanden bedre end den gamle, og det vil mange gerne have fat i.

Det er dog sjældent, at man rent faktisk er nødt til at skifte sin mobil så ofte, og derfor er det bare en luksus. Dog en luksus der er forfærdelig dyr for klimaet.

En ny rapport har nemlig vist, at man ved at udskifte sin mobil hele tiden er med til at bidrage til et stort Co2-udslip. Det norske medie Tek.no skriver, at hvis vi mennesker blot beholdte vores mobiltelefoner et år længere, så ville det tage en kæmpe last fra klimaet.

Læs også

Advarsel: Denne telefon udsender flest strålinger

Ifølge den rapport de refererer til, så svarer det til, at man spare det samme Co2-udslip, som en million biler på benzin og diesel slipper ud hvert eneste år.

Rapporten er udarbejdet af European Environmental Bureau (EEB), som er et netværk bestående af 150 miljøorganisationer i Europa.

EEB-netværket har taget et kig på mange elektroniske produkter blandt andet, vaskemaskiner, PC-er, mobiltelefoner og støvsugere. Efter at have sammenlignet dem, er de kommet frem til, at det produktion, salg og brugen af smartphones, som har den største klimapåvirkning.

Rapporten de har udarbejdet viser også, at hvis alle mennesker der har en smartphone i Europa, vælger at beholde den i et år længere, så vil verdenen blive sparet for omkring to millioner ton Co2. Det er det samme, som en million biler slipper ud hvert år.

Hvis du går op i klimaet, men mangler en måde at bidrage på, så kunne det være en god ide, hvis du beholder din mobil lidt længere tid, end du plejer.

Læs også

Derfor skal du aldrig have din mobil i lommen eller i bh’en

 

 

Dagens Gossip