Eksperter mener at have løst gåden om Tutankhamons daggert: Materialet "kom fra det ydre rum"

Foto: Shutterstock

Mysteriet om produktionen af Tutankhamons daggert menes endelig at være blevet løst, efter at have været beskrevet som et af historiens største uløste mysterier.

For cirka 3350 år siden begravede den egyptiske befolkning en genstand, som skulle vise sig at give grund til en lang række spørgsmål i fremtiden. 

Omkring år 1323 f.v.t. blev den egyptiske farao, Tutankhamon, nemlig begravet i sin grav i Kongernes Dal nær den historiske by Luxor i Egypten, og med sig havde han blandt andet en helt speciel daggert.

Læs også

Ukraines regering med morsom opfordring: Har brug for borgernes hjælp

Det skriver Ladbible

Spoler vi cirka 3250 år frem til 1922, så kommer vi til det år, hvor arkæologer fandt den afdøde faraos grav, og spoler vi endnu tre år frem til 1925, så kommer vi til det år, hvor de fandt den mystiske daggert. 

En daggert som siden har været ansvarlig for et af de største ulæste mysterier i verdenshistorien, da den nemlig var fremstillet af jern ved hjælp af en teknik, som man ved, at egypterne først lærte mere end 500 år efter Tutankhamons død. 

Daggerten, som blev fundet i en guldskede på herskerens lår sammen med en anden daggert af guld, er dog siden blevet undersøgt adskillige gange, og nu mener forskere og arkæologer at have løsningen på mysteriet. 

Flere har foreslået, at daggerten var en gave fra de rumvæsener som mange også mener var med til at bygge pyramiderne, men selvom det langt fra er bevist, så er det faktisk tilsyneladende rigtigt, at noget af daggerten stammer fra det ydre rum. 

Eksperter mente nemlig i 2016 at have fundet ud af, at overfladen på daggerten er lavet af materiale fra en jernmeteor, som styrtede ned på Jorden.

Problemet er dog, at jern var utrolig sjældent i Egypten, da egypterne havde svært ved at arbejde med det, fordi det skal foregå under så høje temperaturer, og forskere mener derfor, at det umuligt kan have været egypterne selv, som har lavet daggerten.

'Er det så rumvæsener?' tænker du måske, men nej.... Et team fra 'Chiba Institute of Technology' i Japan har nemlig fundet ud af, at daggerten formentlig blev fremstillet i byen Mitani i Anatolien (det nuværende Tyrkiet). 

Opdagelsen blev offentliggjort i sidste måned i det videnskabelige tidsskrift 'Meteoritics & Planetary Science', hvor man kan læse, at opdagelsen blandet andet blev gjort ved hjælp af en røntgenundersøgelse af daggerten, som lige nu befinder sig på det egyptiske museum i Cairo. 

I forbindelse med denne undersøgelse fandt man nemlig ud af, at daggerten er blevet fremstillet ved en speciel teknik, som egypterne ikke kendte til på daværende tidspunkt, og forskerne mener altså, at teknikken "stammer [...] formentlig fra Mitani, Anatolien."

Denne teori passer med tidligere viden om, at en guldbelagt jerndaggert blev givet i gave til Tutankhamons bedstefar, Amenhotep III, af kongen af Mitani. 

Tutankhamon var en egyptisk farao i det 18. egyptiske dynasti og regerede Egypten fra 1332 f.v.t. til 1323 f.v.t., hvor han døde af sygdom i en alder af kun 19 år. Han blev således farao som kun 9-årig.

Læs også

Ukraines sikkerhedschef: Angreb på præsidenten er afværget

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip