Elon Musk sætter årstal på: Mennesket lander snart på Mars

Foto: Shutterstock

SpaceX' stifter har nu offentliggjort hvilket år, han forventer, at de første mennesker lander på Mars.

Lige siden menneskeheden opdagede, at der fandtes noget i det ydre rum, så har vi længtes efter at udforske det. 

I mange år var drømmen at lade et menneske sætte sine fødder på Månens overfalde og natten til d. 21. juli 1969 gik den drøm i opfyldelse, da den amerikanske astronaut, Neil Armstrong, som det første menneske nogensinde satte sine fødder på Månen, da han trådte ud af en NASA-raket.

Læs også

Ved at følge 'ukendt' lov kan du spare mere end 1.000 kroner på brændstof

Siden da har der 'kun' været fem bemandede landinger på Månen og sidste gang, at et menneske befandt sig på Månen, var i 1972. 

Siden da har det næste mål været at fragte mennesker til vores naboplanet Mars, og især milliardæren Elon Musk har sat det som et personligt mål at bringe mennesker til Mars i sin levetid.

Musk, som lige nu er verdens rigeste mand og blandt andet ejer sin egen rumfartsvirksomhed, SpaceX, vis formål blandt andet er at bringe turister til rummet og mennesker til Mars, har flere gange nævnt, at han 'snart' forventer at kunne fragte mennesker til Mars. 

Hans mission om at få mennesket til Mars er dog ifølge Ladbible stødt på en del udfordringer undervejs, som har forsinket tidsplanen. 

Amazon stifteren, Jeff Bezos', rumfartsvirksomhed, Blue Origin, sagsøgte blandt andet NASA for at tildele SpaceX en enorm milliardkontrakt, hvilket forsinkede projektet. 

Derudover har Musk for nyligt valgt at flytte fokus fra Mars-projektet til hans Starlink-projekt  - som skal gøre hurtigt internet tilgængeligt over hele verden - da han har tilbudt det som hjælp til ukrainerne i kampen mod Rusland. 

Til trods for det manglende fokus har mange-milliardæren nu offentliggjort det årstal, hvor han forventer at sende mennesker til Mars i en SpaceX-raket, og det er allerede i dette årti.

Onsdag aften, d. 16. marts, svarede Musk således på spørgsmålet på det sociale medie Twitter, hvor han skrev: "2029," og der er altså tilsyneladende kun syv år til, at det første menneske sætter sine fødder på Mars. 

Læs også

Smitten stiger voldsomt på grund af 'ny' coronavariant

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip