Enorm forhistorisk skov fundet under jorden i Kina: Kan meget vel bestå af hidtil ukendte plantearter

Træerne i grotten er mere end 40 meter høje / Foto: Twitter / Unilad

Forskere i Kina har gjort en usædvanlig opdagelse, som kan føre til flere interessante fund.

I et mere end 200 meter dybt jordfaldshul i Kina har forskere fundet en gigantisk forhistorisk skov, som meget vel kan bestå af hidtil ukendte plantearter.

Billeder fra den underjordiske skov i Kina / Foto: Twitter

Hullet blev fundet af grotteudforskere d. 6. maj i Leye amtet i Guangxi Zhuang regionen i Kina. Her fandt de tre grotteindgange i en mere end 300 meter lang og 150 meter bred kløft.

Læs også

Tyv brød ind hos 78-årig bedstemor: Det skulle han ikke have gjort

Det skriver Unilad.

Indgangene førte til en enorm forhistorisk og underjordisk skov, som ifølge ekspeditionens leder, Chen Lixin, meget vel kan bestå af hidtil ukendte plantearter. 

"Jeg bliver ikke overrasket, hvis vi finder ud af, at der er arter i disse grotter, som aldrig er blevet [...] beskrevet af videnskaben indtil nu," har han således udtalt til Live Science og desuden forklaret, at træerne i grotten var mere end 40 meter høje. 

George Veni, som er leder af det nationale institut for grotter og karstundersøgelser, har forklaret, at jordskredshullerne formentlig er dannet, fordi et materiale kaldet karst har udhulet jorden.

"I Kina har du disse utrolige visuelt flotte karst med enorme jordskredshuller og kæmpe grotteindgange [...]. I andre dele af verden kan man træde ud på karsten uden, at der sker noget. Jordskredshuller kan godt være ret fesne, kun én meter eller to i diameter. Grotteindgange kan godt være meget små, så man er nødt til at klemme sig gennem dem" har han forklaret.

Det var dog ikke tilfældet i Kina, hvor grotteudforskere altså har fundet tre enorme grotter, hvilket ifølge Veni ikke er usædvanligt netop i Kina. 

Han har forklaret, at landet er kendt for enorme jordskredshuller, og at han derfor ikke er overrasket over fundet, som mest af alt minder om den underjordiske dinosaurverden i 'Ice Age 3: Dinosauerne kommer'.

Den underjordiske verden i 'Ice Age 3: Dinosauerne kommer' / Foto: YouTube / Fox

Ifølge det kinesiske medie South China Morning Post er hullet det 30. af sin slags i Kina, men indholdet er usædvanligt.

Læs også

Dødelig virus spreder sig i Storbritannien: "Dette er sjældent og usædvanligt"

 

 

 

Dagens Gossip