Fire sandheder som lyder for vilde til at være sande

Foto: Shutterstock

Nogle ting lyder bare for vilde, skræmmende eller urealistiske til at være sande. Her har vi samlet fire af sådanne historie, som rent faktisk ér sande.

Brugere på Twitter har svaret med nogle vilde sandheder til et opslag, som skrev: "Hvad er sandt, men som lyder som en konspirationsteori?" Den britiske videnskabelige hjemmeside IFLScience har eftertjekket og samlet fire af de vildeste sandheder: 

"Exxon el at regnede på det og kendte til klimaforandringerne tilbage i 70'erne, men modarbejdede bevidst forskningen i energidiversificering," skriver den første bruger.

Læs også

Nyt studie: Populær madolie kan være med til at sprede kræftceller i kroppen

Her henvises til oliefirmaet ExxonMobil, som allerede i 70'erne kendte til fossile brændstoffers negative indvirkning på klimaet. Samtidig med at de diskuterede og anerkendte det internt, så valgte de at benægte det offentligt helt frem til 2014, da det naturligvis ville have negative konsekvenser for deres forretning, hvis den almene befolkning begyndte at gå op i klimaet. 

"Hvad vi bruger som reference til et kilo er en perfekt kugle lavet af silikone, og der er mange af dem overalt i verden. De er godt bevogtet, og kun få mennesker har adgang til dem. Hvis man ændrer på dem, kan det have alvorlige konsekvenser for verden," påstår en anden.

Det er næsten sandt. Det er rigtigt, at man indtil 2019 brugte en fysisk kugle som reference til, hvor meget ét kilo er. Den var dog lavet af grundstoffet Silicium og ikke kunststoffet silikone. Nu bruger man dog Plancks Konstant i stedet for et fysisk objekt.

"I 1942 flyttede tusindvis af amerikanere til Oak Ridge, TN. Hele byen var en hemmelighed. Arbejderne sværgede at holde det hemmeligt, og blev kun informeret om den specifikke opgave, som de skulle udføre. Alle var uvidende om det egentlige projekt. De konstruerede den første atombombe," fortæller en tredje. 

Hvilket er fuldstændig sandt. I 1942, under Anden Verdenskrig, startede amerikanerne Project Manhattan, som var et projekt, der skulle fremstille de første atombomber.

De mange tusind arbejdere, som arbejdede på projektet, vidste ikke, hvad de egentlig var med til at lave. Det var først i 1945, da amerikanerne smed bomberne over Japan, at det gik op for de fleste. 

Den kendte fysiker Albert Einstein og danskeren Niels Bohr var nogle af de fysikere, som var med til at bygge bomberne. 

"Efter Anden Verdenskrig begyndte USA at rekruttere tidligere nazi-videnskabsfolk og førte dem til USA, hvor de tilgav dem deres forbrydelser i noget kaldet 'Operation Papirklips'. Det lyder som plottet på et tv-show, men det skete virkelig," skriver en fjerde bruger på Twitter.

Endnu en sandhed. Amerikanerne så igennem fingre med mange af nazisternes videnskabsfolks forbrydelser og grusomheder, fordi de selv kunne bruge dem efter krigen.

Læs også

Forsker: Coronavirus er ikke den samme i dag som sidste år

 

 

 

Dagens Gossip