Flere læger er enige: Seksuelt aktive bliver mindre syge

Foto: Shutterstock.com

En læge på TikTok har hævdet, at sex kan hjælpe med at stoppe dig fra at blive syg og siger, at det kan forbedre dit immunforsvar med helt op til 30 procent

Det skriver Ladbible.

Dr. Faith Coats (@faithfuldoc) delte en video på platformen til sine 618.000 følgere og sagde: "Flere læger bør anbefale det."

Læs også

Saml dine skarpeste venner: Nu kan i prøve en fængselsflugt

Coats havde stillet et spørgsmål om den rolle, som orgasmer og følelse vakt kan spille i dit generelle helbred.

Hun sagde: "Sandt eller falsk: ophidselse og orgasme hjælper dig med ikke at blive syg?"

Som svar hævdede Coats, at ideen faktisk var sand, og forklarede: "Sand! At have sex et par gange om ugen forbedrer dit immunforsvar med 30%,”

“Det er lægens ordrer." - tilføjer hun med et smil.

Det er sandsynligvis værd at huske på, at korte TikTok-videoer normalt ikke er i stand til at tilbyde de samme detaljeringsniveauer som f.eks. et dybtgående videnskabeligt undersøgelse, men det lyder bestemt som den slags medicinsk rådgivning, som mange af os vil have, og i det mindste håber er legitim.

En artikel fra 1999 fra NewScientist skitserede et studie fra psykologer i Pennsylvania,som viste, at "folk, der har sex en eller to gange om ugen, får et løft i deres immunforsvar,”

Eksperter var i stand til at vurdere styrken af immunforsvaret ved at måle niveauer af immunoglobulin A (IgA) - et antigen findes i spyt. 

Carl Charnetski fra Wilkes University i Wilkes-Barre, forklarer: "den første linje i forsvaret mod forkølelse og influenza".

Charnetski og hans kollega Frank Brennan spurgte 111 Wilkes studerende i alderen 16 til 23, hvor ofte de havde haft sex i løbet af den foregående måned.

De målte niveauer af IgA i de frivilliges spyt, med det resultat, at dem, der havde sex mindre end en gang om ugen havde en lille stigning i IgA over dem, der havde afholdt sig helt.

De, der havde en eller to ugentlige seksuelle udfoldelser, havde en 30 procent stigning i niveauet af antigenet. Lifford Lowell, en immunolog ved University of California i San Francisco, sagde at højt niveau af IgA i frivillige, der havde moderat hyppige sex var let at forstå.

"Seksuelt aktive mennesker kan blive udsat for mange flere smitsomme stoffer end seksuelt ikke-aktive mennesker," - forklarer han og tilføjer:

"Immunsystemet ville reagere på disse udenlandske antigener ved at producere og frigive mere IgA."

Det gode råd er hermed givet videre. Hvis du ikke vil være syg, skal der gang i lagengymnastikken.

Læs også

‘Hårde’ kriminelle: Kvindelige atleter modtager tusindvis af penisbilleder

 

Dagens Gossip