Forskere advarer: Energidrikke kan give raske personer alvorlige hjerteproblemer

Energidrik i store mængder kan føre til alvorlige hjerteproblemer og tilmed pludselige hjerteanfald.

Og det kan ramme tilsyneladende raske personer, viser en ny undersøgelse ifølge Aftonbladet.

Studiet er lavet af forskere fra USA, Italien og Spanien og er offentliggjort i tidsskriftet Canadian Journal of Cardiology.

Undersøgelsen viser, at indtagelse af store mængder af energidrik kan føre til alvorlige hjerteproblemer, og endda hjerteanfald med døden til følge, hos raske personer.

Forskerne skriver i en pressemeddelelse, at det er vigtigt, at læger begynder at oplyse forældre og børn om risikoen for hjerterytmeforstyrrelser samt muligheden for at udvikle angst og fobier som følge af overdreven indtagelse af energidrik.

Læs også14-årige Henrik døden nær efter for meget energidrik

Deres råd er desuden, at man helt undgår energidrik i forbindelse med fysiske aktiviteter, og forskerne advarer samtidig om, at overdreven indtagelse i forbindelse med alkohol eller andre stoffer kan føre til døden.

- Vi opfordrer dem, som drikker energidrikke til at være forsigtige og opmærksomme på deres koffein-indtag generelt, siger Erik Arnesen fra Norges Hjerte- og Lungeforening til Aftonbladet.

 

- Det gælder især børn og unge, gravide kvinder og ammende, da koffein kommer i modermælken, samt andre, der er følsomme over for koffein og har nogle sundhedsproblemer - især hjertekarsygdomme, tilføjer han.

 

I Danmark er salget af koffeindrikke som Red Bull, Cult og Burn ifølge mx.dk eksploderet, siden Fødevarestyrelsen ophævede forbuddet i 2009.

 

Verdenssundhedsorganisationen WHO opfordrer til et forbud mod salg af drikkene på linje med aldersgrænserne for salg af alkohol.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip