Forskere: Derfor er det en god idé at tisse i badet

Du kan lige så godt indrømme det: du har prøvet at tisse i badet. Måske gør du det hver gang, måske har du bare prøvet det en enkelt gang.

Og det er faktisk - næsten - helt ok. For ikke blot kan du spare tid ved det; tis er faktisk rigtig sundt for både huden og miljøet.

LÆS OGSÅ: Sorry guys, skedeorgasmen eksisterer ikke - her er nøglen til kvinders orgasme

Svenske SVT har snakket med en talsperson for Sveriges Hudterapeuters Rigsorganisation, Annica Joensuu, og hun har en vigtig pointe, når det kommer til brusebadstisseri.

- Førhen brugte man tis, fordi det indeholder urinsyre, karbanid og urea, som er et rigtig godt fugtigheds-bindemiddel. Det findes i de fleste fugtighedscremer i dag, men det er syntetisk fremstillet, siger Annica Joensuu til SVT.

LÆS OGSÅ: Opfordring til studerende: Tis i badet

Hun understreger dog, at hun af hygiejniske årsager ikke ligefrem vil anbefale at tisse løs i badet, selvom urinsyren er givtig for hudens fugtighed.

Det vil Tommy Claesson, som er svensk lektor i geovidenskab, til gengæld gerne. Han lægger vægt på, at man sparer på miljøet, hvis man tisser i bade-afløbet.

- Brusevandet går jo samme vej som vandet i toilettet. På den måde sparer du måske flere liter vand ved ikke at trække op i toilettet, siger Tommy Claesson.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip