Forskere har afsløret om en fødsel eller et spark i bollerne er mest smertefuldt: Der er ingen tvivl

Foto: Shutterstock

De fleste mænd vil nok påstå, at et hårdt spark i skridtet er det mest smertefulde, et menneske kan opleve, mens mange kvinder nok vil lade en fødsel tage den titel, men én af tingene er faktisk langt mere smertefuld end den anden.

Længe har mænd og kvinder diskuteret, om det er mest smertefuldt at blive sparket i nosserne eller føde et barn. 

Kvinder, der har prøvet at føde, er formentlig ikke i tvivl, selvom mange mænd hårdnakket påstår, at et spark i skridtet er mindst lige så smertefuldt.

Læs også

Stor rutsjebane måtte lukke efter 4 timer: Folk kom til skade

Nu er diskussionen dog endegyldigt afgjort. 

Videnskaben har nemlig svaret.

Ifølge Illustreret Videnskab er det dog ikke helt ligetil at afgøre, da smerten fra et spark i skridtet faktisk minder meget om smerten ved en fødsel. 

Alligevel er en fødsel "langt mere" smertefuld end et spark i bollerne, og det er der flere grunde til. 

Kvinder føler mere smerte

Ifølge det videnskabelige tidsskrift er både en fødsel og et spark i bollerne utroligt smertefuldt, primært fordi der på henholdsvis mandens testikler og i kvindens fødselskanal findes smertefølsomme celler, som ellers kun ses på indre organer. 

Begge ubehageligheder kan derfor føre til ubeskrivelig smerte, kvalme, opkast, svedeture, øget puls og stigning i blodtrykket, men der er flere årsager til, at en fødsel alligevel er langt mere smertefuld. 

Først og fremmest varer smerten fra et spark i skridten sjældent mere end ét minut, mens den gennemsnitlige fødsel varer otte smertefulde timer. 

Derudover er der det psykologiske ved, at en fødsel har et godt formål (det skaber liv), mens et spark i bollerne intet godt gør for manden - tværtimod. 

Ydermere byder en fødsel på yderligere smerte fra stræk og spændinger i musklerne.

Slutteligt er det også værd at nævne, at der skal mere til, før mænd føler smerte i forhold til kvinder. 

En lang række undersøgelser har således vist, at kvinder hurtigere føler smerte både ved varme- og kuldepåvirkning og pres på henholds hoved og ryg end det modsatte køn. 

Kvinder har altså en lavere smertetærskel end mænd, og en fødsel føles derfor mere smertefuld for kvinder, end et spark i skridtet gør for mænd. 

Læs også

Skulle passe på kælegrisen ’Princess’ i en time – Valgte at slagte hende

 

 

 

 

Dagens Gossip