Forskere i chok: Den gennemsnitlige penis er vokset bekymrende meget de sidste 29 år

Skrevet af Mathias Madsen

01/04/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny videnskabelig undersøgelse har chokeret forskerholdet bag.

Dagens topnyheder

Videnskaben undersøger og har svaret på mange underlige ting. For eksempel hvor lang den gennemsnitlige penis er. 

Ifølge en ny undersøgelse udført af forskere fra blandt andet Stanford University og University Vita-Saluta San Raffaele er svaret 15,2 centimeter i erigeret tilstand.

Og det er faktisk bekymrende. 

Sådan lyder det ifølge Illustreret Videnskab fra Michael Eisenberg, der er professor i urologi ved Stanford University og én af forskerne bag undersøgelsen, som er udgivet i 'The World Journal of Men's Health'. 

Årsagen til bekymringen er ifølge Eisenberg, at længden er steget markant på kort tid, og det tyder på, at noget ekstremt er ved at ske med menneskets udvikling. 

24 procent længere på 29 år

Forskerholdet satte undersøgelsen i gang, fordi de bemærkede, at blandt andet sædkvaliteten var faldet stødt hos mænd de seneste mange årtier. 

Derfor ville de undersøge, om penislængden også var faldet.

"I betragtning af de tendenser, vi havde set i andre mål for mænds reproduktie sundhed, troede vi, at der kunne være et fald i penislængden på grund af de samme miljøeksponeringer," har Eisenberg udtalt og uddybet, at resultatet af undersøgelsen dog var fuldstændig modsat af det forventede.

Ved at undersøge 55.761 forskellige mænd fra hele verden og sammenholde resultatet med adskillige store undersøgelser foretaget i perioden 1942 til 2021 opdagede forskerne bag den nye undersøgelse nemlig, at den gennemsnitlige penis er 15,2 centimeter lang, hvilket er betydeligt længere, end den var for blot 30 år siden. 

I de sidste mange årtier har den gennemsnitlige penis nemlig været cirka 12,3 centimeter lang i erigeret tilstand, men de sidste 29 år er der sket en markant stigning på næsten 25 procent, og det kan ifølge Eisenberg have noget med kemisk eksponering at gøre. 

"Der kan være en række faktorer på spil, såsom kemisk eksponering i form af pesticider eller hygiejneprodukter, der interagerer med vores hormonsystemer. De hormonforstyrrende kemikalier [...] findes i vores miljø og kost," har Eisenberg forklaret og uddybet:

"Når vi ser den slags hurtige forandringer, betyder det, at der sker noget voldsomt med vores kroppe."

Han påpeger, at undersøgelsens resultat kan være en anelse misvisende pga. ting som måleteknik, temperatur og deltagernes ophidselstilstand, men understreger, at resultatet alligevel er så overraskende, at man bør undersøge det nærmere. 

"Vi bør forsøge at bekræfte de her resultater, og hvis de bekræftes, må vi fastslå årsagen til ændringerne," lyder det således fra professoren, som taler på vegne af hele forskerholdet bag den verdensomspændende undersøgelse.