Mands video af sin meget lange spytsten i munden ses af tusinder på nettet

Nogle hundrede mennesker oplever at få konstateret spytsten i Danmark hvert år.

Brandon Douglas er blevet et internetfænomen, efter at han har lagt en video på youtube af sin forholdsvis sjældne lidelse ”spytsten”:

Foto: YouTube, Brandon Douglas

Manden, der er udstationeret marinesoldat i Bahrain, havde haft ondt i munden i cirka fem dage, da han mærkede noget hårdt i sin undermund oven på en god morgenmad.

Der var godt nok lidt betændelse, men ellers havde Brandon ikke bemærket noget synderligt underligt. Amerikaneren havde til gengæld ikke forventet at kunne hive en spytsten på nogle centimeter ud på de cirka 30 sekunder, videoen varer.

Foto: YouTube, Brandon Douglas

Stenene danner sig i munden hos visse mennesker, og der er uenighed om, hvordan det kan være. Brandons egen teori er, at han har været en smule dehydreret.

For patienter kan det være yderst ubehageligt og føre til store hævelser og betændelse i kinder, kæbe og resten af munde; hovedsgaeligt i nærheden af spytkirtlerne i mundtøjet.

Brandon ser til gengæld ikke ud til at lide af store smerter, og hans forholdsvis lange sten skal tilsyneladende heller ikke fjernes kirurgisk, men kan snildt smuttes ud af undermunden på ham, hvilket brugere fra hele verden tilsyneladende finder lige  dele ulækkert og lige dele tilfredsstillende at se på.

Læs også

Mand har mystisk bule i nakken - lægen trækker usandsynligt stor krabat ud

I hvert fald er vidoen set mere end over 300.000 gange på YouTube alene, siden han lagde den op i går, lørdag. 

Ifølge Sundhed.dk får nogle hundrede mennesker hvert år konstateret spytsten i Danmark. Nogle patienter kan ikke mærke stenene, mens andre må have dem fjernet. Du kan se Brandons oplevelse med lidelsen i hans video her:

Salivary stone pooped out my tongue

 

 

 

 

Dagens Gossip