Mand klagede over dårlig balance: Da lægerne scannede hans hjerne, var de målløse over synet

Foto: BMJ Case Reports

En ældre irsk mand klagede over sin balanceevne, der havde svigtet ham gentagne gange i løbet af et par uger. Da lægerne scannede hans hjerne, gjorde de et overraskende fund.

Britiske læger gjorde et uventet fund, da de undersøgte en 84-årig mand, som klagede over at have mistet balancen gentagne gange.

Det viste sig nemlig, at den ældre mand havde en luftlomme i hjernen på knap ni centimeter.

Det skriver CNN.

Læs også

Mand forstår ikke at Red Bull smager så dårligt: Så finder han klam overraskelse i bunden af dåsen

Mandens egen læge i det nordlige Irland havde henvist ham, efter han havde fortalt om uger med tilbagevendende fald og tre dage med en følelse af svaghed i venstre arm og ben.

Den ældre mand, som ikke er navngivet i rapporten, havde hverken problemer med synet eller taleevnen, ligesom han ikke virkede forvirret eller følte sig svag i ansigtet.

Lægerne besluttede at scanne mandens hjerne for at kigge efter tegn på blødning eller hjerneskade forårsaget af blokerede blodårer. Men i stedet fandt de den ni centimeter lange luftlomme i hans højre frontallap:

Læs også

Dagplejemor ville hellere træne og slikke sol: Politi fik et chok, da de fandt børnene

- Vi vidste straks, at det var noget meget abnormt. Til at starte med tænkte vi, at patienten måske ikke havde oplyst, at han tidligere havde fået en form for operation eller havde en medfødt abnormitet. Men han bekræftede, at det havde han ikke, siger læge Finlay Brown, som er en af hovedforfatterne bag rapporten, til CNN.

En MR-scanning af mandens hjerne viste ifølge rapporten desuden, at der var en lille godartet knogletumor, som var dannet i mandens paranasale bihuler og var at bryde gennem bunden af kraniet, hvilket fik luften til at lække ind i hans kraniehule.

Ifølge Finlay Brown kan trykket fra luftrummet have forårsaget et lille slagtilfælde i patientens frontallap, hvilket resulterede i en svaghed i venstre side og ustabilitet i gangen, der altså førte til hans hospitalsbesøg.

Foto: BMJ Case Reports

- Efter en snak med specialister i slagtilfælde, mente man at det lille slagtilfælde sandsynligvis var sekundært til den komprimerede effekt, som luftlommen havde på hjernens blodforsyning, hvilket førte til blodmangen og efterfølgende slagtilfælde, siger Finlay Brown til CNN.

Manden fik et tilbud om kirurgisk behandling af et hold af neurokirurger. Indgrebet ville have involveret midlertidig kirurgisk fjernelse af en del af kraniets frontale knogle og udskæring af hjernetumoren for at lukke den lækage, som sendte luft ind i hjernen.

På grund af mandens høje alder og andre helbredsmæssige faktorer, takkede han dog nej til operationen og valgte en konservativ behandling med medicin for at forebygge endnu et slagtilfælde.

Læs også

Slagter opdagede sin søns 'dårlige' vane: Huggede hånden af ham

Da patienten vendte tilbage for at blive tjekket efter 12 uger, havde han det ifølge rapporten bedre og klagede ikke længere over muskelsvaghed i venstre side.

- Det er meget usandsynligt, at jeg vil se de samme resultater igen hos en anden patient, siger Finlay Brown til CNN.

Mand finder kæmpe æg og får et stort chok, da han forsøger at slå det ud

 

Dagens Gossip