Historisk stor asteroide på størrelse med Eiffeltårnet kommer 'snart' meget tæt på Jorden

En kæmpe asteroide forventes snart at komme så tæt på Jorden, at den måske kan risikere at ramme fjernsynssatelitter.

Hvis vi skal starte med de dårlige nyheder, så er det, at en kæmpe asteroide på størrelse med Eiffeltårnet, som er opkaldt efter den egyptiske gud for kaos, 'snart' brager forbi meget tæt på Jorden. Den gode nyhed er dog, at man ikke forventer, at den rammer vores dejlige planet. 

South Morning China Post skriver, at russiske forskere har forudsagt, at asteroiden, Apophis, vil suse forbi jorden i april måned i år 2029, og at det formentlig bliver det tætteste møde Jorden nogensinde har haft med en så stor asteroide.

Læs også

Ikea giver lavere løn til uvaccinerede

Apophis forventes ifølge Ruslands Beredskabsministerie at bevæge sig forbi Jorden i en afstand på 39.000 kilometer, hvilket er usædvanligt lidt, når man snakker om afstande i rummet. Det skriver Sputnik ifølge The Star.

Til sammenligning er det nogenlunde så langt ude, at fjernsynssatelitter bevæger sig i kredsløb om Jorden, og der er derfor en lille risiko for, at asteroiden kan ramme én af disse, selvom det ifølge forskere fra Hongkong er højst usandsynligt. 

Første gang Apophis blev opdaget var i 2004, da det amerikanske rumagentur, NASA, spottede Asteroiden. Her beskrev agenturet asteroiden med en diameter på cirka 340 meter som "én af de mest farlige asteroider, som kan ramme Jorden".

Både amerikanske NASA og forskerede fra både Rusland og Hongkong er dog enige om, at selvom asteroiden kommer usædvanligt tæt på Jorden, så skal vi ikke være bange for, at den rammer vores planet. 

"Den forventede nærmeste distance er ude i den region, hvor [tv-]satelitter er, men risikoen for sammenstød med nogle satelitter er mikroskopisk på grund af den relative størrelse og fart sammenlignet med rummets volumen," udtalte lederen af Laboratory for Space Research ved Hong Kong Universitet, Quentin Parker, således og kunne altså berolige med, at asteroiden højst sandsynligt ikke engang rammer en satellit. 

Parker understreger dog, at det er historisk og meget usædvanligt, at en så stor asteroide kommer så tæt på Jorden og forklarer samtidig, at der findes adskillige satelitter, som er længere væk end den afstand, som man forventer, asteroiden vil passere i. 

"[Apophis] vil passere ti gange tættere på end månen og er kun omkring fem gange Jordens radius væk," udtalte han således og forklarede uddybende:

"Vi har omkring 500 geostationære satelitter, som er længere væk, end hvor dette objekt vil være på sin nærmeste bevægelse, så det betegnes som den tætteste forbifart af en asteroide af denne størrelse i historien."

Læs også

Så meget kan man tjene på TikTok

 

 

Dagens Gossip