Hvor mange mennesker er der i verden?

Skrevet af Nils Würtzenfeld

08/02/2018
Hvor mange mennesker er der i verden?
Hvor mange mennesker er der i verden? Foto: Shutterstock
Hvor mange mennesker er der i verden? Klodens befolkningstal stiger konstant, da vi hele tiden bliver flere og flere på jorden.

Mest læste i dag

Hvor mange mennesker er der i verden? Mens du læste foregående sætning, blev der tilføjet en håndfuld eller to nyfødte børn til verdens konstant voksende befolkningstal.

Jordens befolkning øges nemlig konstant, og derfor er det nærmest omsonst at forsøge at sætte tal på, da disse ændre sig for hvert sekund.

I skrivende stund bliver der født 170.000 børn verden over alene i dag, men når du læser denne artikel, kan dette tal snildt være steget til 300.000 eller mere.

Hvor mange mennesker er der i verden?

Hvor mange mennesker er der i verden? Kina er verdens mest befolkede land. Foto: Shutterstock

Verdens officielle befolkningstal er lige nu på 7,6 milliarder mennesker, og selvom der også dør personer hvert sekund, så kan verdens dødsrate slet ikke følge med fødselsraten.

I skrivende stund dør der 6,1 millioner mennesker om året i verden, mens der fødes 14,8 millioner. Dermed fødes der over dobbelt så mange personer, som der forlader denne jord.

Kina og Indien er med afstand de lande i verden med den største befolkning. De to asiatiske lande har henholdsvis 1,388.030.000 og 1.319.320.000 milliarder indbyggere. Det svarer til, at Kinas befolkning udgør 18.6 procent af verdens population mens Indiens udgør 17.7 procent.

På tredjepladsen kommer USA med et befolkningstal på 327.702.000 millioner.

Hvor mange mennesker er der i verden?

Hvor mange mennesker er der i verden? Indien har udsigt til at blive verdens folkerigeste land. Foto: Shutterstock

Der går dog ikke længe, før Indien overhaler Kina som det folkerigeste land i verden. Det sker som resultat af den etbarnspolitikken, som Kina indførte i 1979 for at imødekomme landets problemer med overbefolkning. Politikken tilskyndede par til kun at få et barn, hvilket bremsede Kinas voldsomme befolkningstilvækst, der i 1971 lå på 2,8 procent, men som i dag er faldet til 0,5 procent.

Indien har i dag en befolkningens-vækstrate på 1,2 procent, og derfor er det bare et spørgsmål om tid, før Indien kan kalde sig det land i verden med den største befolkning.

Kilde: Worldometers.info