Indre ur bestemmer din dødsdag - motion og sund kost kan ikke redde dig

Vi er alle dødsdømt - nogle før end andre.

Man kan som udgangspunkt godt udskyde livets slutning ved at dyrke motion, spise sundere og lade være med at ryge. Der er dog et fatum, der spiller ind på ens dødsdag, som man ikke kan stille så meget op ved, og det er den naturlige aldringsrate. Aldringsraten går hurtigere og langsommere, afhængigt af hvem man er.

Med andre ord har vi alle et indre ur, som tikker ned, og for nogle tikker det ikke i så lang tid.  Dette urs levetid handler slet ikke om, om man lever sundt, skriver The Guardian.

- Du har mennesker, som er veganere, sover 10 timer om dagen og har et job uden stress, og de ender alligevel med art dø unge, siger Steve Horvath, som stod for at lede forskningen, lavet på University of California.

Han forklarer videre:

- Vi har bevist, at mennesker har en medfødt aldringsrate.

Læs også

5 grunde til at bacon er godt for dig

 

Forskerne fandt frem til, at alle har en biologisk alder, som ikke har noget at gøre med, hvor gamle de er ifølge deres dåbsattest. Den biologiske alder bestemmer blandt andet, hvor gammel man ender med at blive.

Den vigtigste faktor, som kan spille ind i forhold til, hvornår man ikke længere skal være på denne planet, er dog stadig, hvor sundt man lever.

Ryger man, har forhøjet blodtryk eller er overvægtig, så er det stadig de vigtigste faktorer i forhold til, hvor længe man er på denne jord. De ydre påvirkninger som eksempelvis dårlig mad sammenlagt med den naturlige aldringsrate afgør, hvornår man dør.

Desuden kan man se, at mænd generelt dør hurtigere end kvinder på grund af at deres biologiske alder er højere.

 

Dagens Gossip