Kæmpe studie slår fast: 3-4 kopper kaffe om dagen er sundt

Arkivfoto / Shutterstock.

Du kan sagtens drikke fire kopper kaffe og stadig leve sundt, viser stort studie.

De fleste danskere er glade for kaffe, og mange drikker også flere kopper i løbet af en dag. Hvis du er en af dem, er der godt nyt. 

En dagligdag med tre-fire kopper kaffe passer nemlig fint ind i en sund livsstil, konkluderer det største kaffestudie til dato. 

I de senere år har det været det ofte været debatteret, om den sorte læske er sundt for os, ligesom flere studier er kommet frem til forskellige resultater.

Læs også

Tiltalt for overgreb på 28 piger: Det var ikke bevidst

Derfor har et et forskerhold nu endevendt hele den tidligere forskning på området, og de er kommet frem til en konklusion, som vil glæde de fleste.

Du sagtens kan drikke tre-fire kopper i løbet af en dag og stadig leve sundt. Kaffe i moderate mængder er nemlig ligefrem forbundet med flere gavnlige sundhedseffekter end dårlige, skriver Videnskab.dk.

Forskerne er nået frem til resultatet ved at samle op på hele 201 tidligere studier af kaffes effekt på vores sundhed.

- Hvis du allerede drikker en moderat mængde kaffe, er det mere sandsynligt, at det er godt for dig end skidt. Vi kan dog ikke råde dig til at drikke mere kaffe end 3-4 kopper om dagen, siger Dr. Robin Poole fra Department of Medicine på University of Southampton til Videnskab.dk. 

Forskningen viser blandt andet, at folk der drikker moderate mængder kaffe, har færre tegn på visse sygdomme end generelt. Det gælder blandt andet lavere overordnet dødelighed, lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme og mindre forekomst af kræft. Men samtidigt understreger forskerne også, at det ikke kan slåes fast, om det skyldes kaffen alene. 

Den danske professor Kjeld Hermansen, som er klinisk lektor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, er imponeret over forskningen. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

En dansk forsker er imponeret over det nye studie, som ifølge ham er det største til dato.

- Det er et kæmpestort arbejde, hvor man har inddraget alle metaanalyser, og man har redegjort ganske omhyggeligt for metoderne, der er anvendt, siger Kjeld Hermansen til Videnskab.dk.

Nordjyder undrede sig over mærkelig aktivitet i nabohus: Da politiet ankom, gjorde de store øjne

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip