Konspirationsteoretikere bruger 'anti-5G' halskæder: Viser sig at være radioaktive

Foto: RIVM

Konspirationsteoretikere verden over mener, at det nye 5G-netværk er sundhedsskadeligt og potentielt kan slå os ihjel, men nu er der fundet radioaktivt materiale i produkter, som skulle beskytte dem.

En lang række produkter som eftersigende skulle 'beskytte' mod sundhedsskadelig stråling fra 5G-master viser sig nu at være radioaktive og dermed sundhedsskadelige. Det skriver Ladbible

Den hollandske afdelinge for atomsikkerhed og radioaktiv beskyttelse (ANVS) har advaret om, at 10 såkaldte 'anti-5G' produkter afgiver radioaktiv stråling, som kan være skadeligt, hvis man bærer produkterne ofte.

Læs også

Bliver betalt 'kassen' for at servere kaffe i undertøj: Det er hårdere end det ser ud

De omtalte produkter tæller for seksempel en halskæde, en sovemaske og sågar et armbånd til børn.

Ét af de radioaktive produkter / Foto: RIVM

Produkterne produceres og sælges af konspirationsteoretikere, som mener, at 5G-stråler er sundhedsskadelige, og at 5G-master udsender de livsfarlige stråler. De forskellige produkter, hvoraf flere altså er radioaktive, skulle eftersigende beskytte mod den 'farlige' 5G-stråling. 

Der er dog ingen videnskabelige bevis for at 5G er sundhedsskadeligt, da masterne udsender ikke-ioniserede radiostråler, som altså ikke skader menneskets DNA i modsætning til radioaktiv stråling. 

ANVS udsendte i sidste uge en advarsel mod de 10 'anti-5G' produkter, som altså har vist sig at være radioaktive. I advarslen skrev de:

"Har du et negativ-ion-produkt som står på listen nedenfor? Så lad være med at bruge det mere. Læg det sikkert væk og vent på instruktioner om afskaffelse."

"Forskning, som ANVS har udført i samarbejde med RIVM (red. Det Hollandske Institut for Sundhed og Miljø), viser, at disse specifikke produkter udsender ioniserende radioaktiv stråling. [...] Mængden af radioaktiv stråling målt fra produkterne er lav. Det betyder, at risikoen for sundhedsskade er lille. Alligevel kan langtidsskade på helbredet ikke fuldstændig udelukkes, hvis produkterne bruges konstant og over en længere periode."

"Sælgerne af produkterne i Holland, som ANVS kender til, er blevet fortalt, at salget af produkterne er forbudt og skal stoppe med det samme, og at de skal informere deres kunder om dette."

Den online skræmmekampagne mod 5G har altså ført til potentiel sundhedsskabe hos tilhængere, men har også tidligere ført til demonstrationer imod 5G rundt om i verden, og sågar til ødelæggelse af 5G-master rundt om i hele Europa, Canada, USA og New Zealand, hvilket førte til perioder uden mobilforbindelse i store områder. 

Derudover har WHO måtte melde ud, at 5G ikke har noget som helst med Covid-19 at gøre, da mange tilhængere af teorien begyndte at koble de to ting sammen i takt med at Covid-19 spredte sig i verden.

Foto: Twitter / WHO

Ifølge et studie foretaget af Northumbria University, er der en sammenhæng mellem konspirationsteoretikere og et vredesniveau, som er meget impulsivt. Derudover lider mange tilhængere også af paranoia.

Læs også

Renée og Thomas jubler over familieforøgelse

 

 

 

 

 

Dagens Gossip