Kvinder er bedre og mere sikre bilister viser nyt studie

Foto: Shutterstock.com

Hvis du er blandt dem, der har holdningen, at mænd er bedre til at køre bil end kvinder, så skal du vist til at ændre den holdning. Et nyt studie viser nemlig, at kvinder faktisk er bedre end mænd.

Det vil være svært at finde en mand, der ikke mener, at han er en bedre bilist end en kvinde. Der har nemlig længe eksisteret et sxistisk sterotyp, hvor mænd angiveligt skulle være bedre til at køre bil end kvinder.

Nu viser en ny undersøgelse dog, at det faktisk er løgn, og i stedet er det, det kvindelige køn, der både er bedre og mere sikre, når de sætter sig ind bag rattet i en bil.

Undersøgelsen er foretaget på baggrund af 539.000 tilfælde, hvor personer i England og Wales har brudt færdselslovgivningen. Det var mænd der stod bag langt de fleste tilfælde, faktisk var det 79 % af episoderne, hvor mænd sad bag rattet, og dermed kun 21 % af tilfældene, hvor det var en kvinde.

Læs også

Femårige Egil skrev en besked til politiet - 30 dage senere dukkede to betjente op på familiens bopæl

Ydermere har undersøgelsen også taget et kig på, hvilke overtrædelser som de 79 % mænd og 21 % af kvinderne stod bag.

Ifølge LadBible har der har refereret fra undersøgelsen, så var hastighed årsagen til næsten en fjerdedel af overtrædelserne. Det var primært mændene, der havde foden lidt for langt nede på speederen, da kvinderne kun stod bag 7 % af disse overtrædelser.

Undersøgelsen viste også, at der er cirka fem gange så stor sandsynlighed for, at hvis politiet stopper en bilist med alkohol i blodet, så er det en mand, der sidder bag rattet.

Mænd er til gengæld bedre til at tage kørekort

Mens mændene faktisk ´fører´ i samtlige af de overtrædelser, der blev fanget i England og Wales forrige år, så er der et punkt, hvor mænd alligevel udmærker sig.

Det er når det gælder køreprøven.

Det er hjemmesiden Confused.com, der har foretaget den store undersøgelse, hvor de sammenligner mænd og kvinder i trafikken, og selvom kvinder altså kun står bag en lille del af de mange færdselsovertrædelser, så er det mændene, der dominerer køreprøverne.

Ifølge mediets data så dumpede 31 % af kvinderne, mens tallet ‘blot’ var 34 % i mændenes favør.

Hvis du her tænker, at de mange overtrædelserne hos mændene skyldes, at langt flere mænd kører biler end kvinder, så er det faktisk slet ikke tilfældet.

Confused fortæller nemlig, at ud af det 49 millioner kørekort der er udstedt i England, så er fordelingen 53/47 i mændenes favør. Heller ikke antallet af kilometer kan bruges som undskyldning, da mændene og kvinderne kører næsten lige meget.

10.954 kilometer kører kvinderne i gennemsnit, mens mændene kører 11.062 kilometer i gennemsnit.

Læs også

Læger advarer kvinder mod trend: Stop med at rense jeres tissekoner med agurk

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip